- Nisseluenekt skulle beskytte etnisk norske barn

Rektor på Drammen-skole tar selvkritikk etter utskjelt nisseluepåfunn.

SKAPER DEBATT : Femteklassingene ved Øren barneskole i Drammen fikk ikke ta med nisselue på juleavslutningen. Det har fått mange til å reagere. Foto: Eivor Eriksen / Dagbladet
SKAPER DEBATT : Femteklassingene ved Øren barneskole i Drammen fikk ikke ta med nisselue på juleavslutningen. Det har fått mange til å reagere. Foto: Eivor Eriksen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tidligere denne uka ble det kjent at femteklassingene ved Øren barneskole i Drammen ble nektet å gå med nisselue på juleavslutninga.

Nå forteller rektor ved skolen, Tove Fredriksen, til Drammens Tidende at dette var for skåne etnisk norske barn. Hun avkrefter dermed at saken gjelder muslimske minoriteter, slik flere medier har gitt inntrykk av.

- Det gjelder norske religiøse minoriteter som ikke feirer jul. Av hensyn til barna ønsker jeg ikke å gå nærmere inn på dette, sier Fredriksen til Dagbladet.

- Har dere fått noen tilbakemelding fra disse miljøene i etterkant?

- Nei

Fredriksen understreker at avgjørelsen kun gjaldt ett trinn, og at resten av julefeiringa ved skolen nå vil gå som normalt.

- Dette var en uheldig beslutning tatt på ett enkelt trinn som har fått store konsekvenser. Beslutningen ble tatt i beste mening, sier hun.

- Vi er lei oss Rektor Fredriksen mener saken er tatt ut av proporsjoner og forteller at skolen har tatt kritikken som har kommet til etteretning.

- Vi er lei oss. Denne saken stiller Øren skole i et dårlig lys, men jeg vil påpeke at vi er en tradisjonell skole med masse juleaktivitet, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer