Nissemor får stryk

Mattilsynet stengte julerestaurant på Rådhusplassen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mattilsynet stengte i dag julerestauranten Nissemors Finstue på Rådhusplassen i Oslo med umiddelbar virkning.

Restauranten er en del av det store julemarkedet på Rådhusplassen som åpnet 29. novemeber. Restauranten, som spesialiserer seg på norsk julemat, holder åpent hver dag fram til julaften.

Dessverre viste Mattilsynets inspeksjon i dag at det meste var galt i Nissemors provisoriske lokaler midt i julehovedstaden.

- Her ble funnet store mangler både ved rutiner og driftsmessige forhold, sier distriktssjef Kjetil Berg i Mattilsynet i Oslo til Dagbladet.no.

Grov svikt

Han forteller at både mat, lokaler og personlig hygiene får strykkarakter.

- Her var det dårlig både kjølelagring og varmholding av mat. I tillegg var det dårlige toalettforhold, dårlig personlig hygiene, dårlig renhold av benker og dårlige rutiner for oppbevaring av mat, sier Berg.

Og legger til:

- Vi var ikke i tvil om at vi burde stenge stedet.

Nissemor får nå et brev med hvilke utbedringer som må foretas før restauranten eventuelt kan åpnes igjen.

- Dette tar vi selvsagt på alvor, og jobber nå på spreng for å spreng for å utbedre forholdene, sier ansvarlig for Julemarkedet og Nissemors Finstue, Ketil Aamodt, til Dagbladet.no.

- Beklager

Han beklager det inntrufne.

- Nå går vi gjennom dette punkt for punkt, og håper å kunne åpne igjen i løpet av helga. Dette handler jo både om arbeidspalsser og gjester. Nå ringer vi alle de som har bestilt bord hos oss, og prøver å hjelpe dem med bord andre steder, sier Aamodt.

Det er første gang det 600 kvadratmeter store teltet er satt opp som restaurant på Rådhusplassen, og planen er at dette skal bli en årlig tradisjon.

- Dette er første gang vi setter opp det enorme teltet, og har fortsatt litt å lære når det gjelder dritften, sier Aamodt.

Mattilsynet har travle dager i dissse julebordstider, og har kjørt en offensiv mot flere restauranter.

- Våre kontrollører er ute hver kveld nå før jul, sier Kjetil Berg i Mattilsynet.