Nissen stoppet av anti-terrorlov

Må bytte ut nisseflyet med luftballong.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Da Julenissen satt på Nordpolen og fulgte med på terrorangrepene i USA 11. september 2001, hadde han aldri trodd at det skulle få konsekvenser for arbeidet hans.

Men når nissen og hjelperne har tenkt seg en tur til Disneyland nærmere jul, må de la både reinsdyr og fly bli hjemme.

Nissen har søkt om å få hoppe ut i fallskjerm like ved fornøyelsesparken. Sammen med alvene skulle han lande på Anaheim Town Square. Men den idéen fikk han beskjed om å pakke inn i julepapir og sende dit pepper'n gror.

Nå må han nøye seg med å bruke varmluftsballong. Årsaken til flyforbudet, er at de nye anti-terrorlovene slår fast at ingen får fly lavere enn 3000 fot innenfor en radius på 4,8 kilometer fra Disneyland i California og Disneyworld i Florida.

Forbudet får butikkeiere i området til å bli i alt annet enn julehumør.

- Terroristene er jo ikke involvert i dette på noen som helst måte. Dette er jo bare julenissen som skal lande med alvene sine, sier pr-sjef Ryan Williams ved kjøpesenteret NewMark Merrill til nyhetsbyrået AP.

Nissen fikk ikke lov til å lande i fjor heller. Den gang ble han fraktet til senteret i brannbil. Men nå har butikkeierne fått nok av papirmølla til myndighetene, og har startet underskriftskampanjen «La nissen lande i 2005».

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.