Nistelrooy vil forlate United

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ruud van Nistelrooy har bedt manager Alex Ferguson om å la ham forlate Manchester United. Laget kom nylig sammen for å starte oppkjøringen mot neste års sesong, og den nederlandske spissen gjorde det her klart overfor manageren at han ikke ønsker en ny sesong i Manchester.

- Det er interesse for ham fra Real Madrid og Bayern Munchen. Jeg venter på mer informasjon om dette fra den administrative ledelsen, men Ruud har bedt om å forlate klubben, sier Ferguson til BBC.

Det har tidligere vært spekulert i om Nistelrooy allerede er enig med Real Madrid om en treårskontrakt. Etter at Ferguson vraket Nistelrooy i den siste seriekampen mot Charlton i fjor og Nistelrooy svarte med å reise hjem til Manchester, har spekulasjonene rundt 30-åringens fremtid på Old Trafford versert.

Det eneste som kan velte en overgang, er summen United vil kreve for å løse Nistelrooy fra de to gjenværende kontraktsårene.

Real Madrid skal være villige til å betale 115 millioner kroner, mens United ønsker 173 millioner for å la ham gå. Ifølge BBC kan Ronaldos kneskade bli avgjørende i forhandlingene. Den spanske mesterklubben trenger sårt en spisserstatter til serieåpningen og kan dermed bli tvunget til å åpne lommeboka.

Bayern Munchen står også klare til å forhandle med United.

- Spilleren ønsker å komme til oss. Det vet vi, sier formann Karl-Heinz Rummenigge.

- Vi må snakke med spilleren og naturlig nok med Manchester United, men vi trenger ikke forhaste oss.

Manchester United kjøpte van Nistelrooy for 219 millioner kroner fra PSV Eindhoven i 2001. På 218 kamper for United har han scoret 150 mål.

VIL SELGE: Sir Alex Ferguson bekrefter at van Nistelrooy ønsker å forlate United og at flere klubber står klare til å åpne lommebøkene for å sikre seg 30-åringens tjenester.
PÅ FLYTTEFOT: Spkulasjonene omkring van Nistelrooys fremtid på Old Trafford ser ut til å ha nådd slutten. Nå ønsker han seg vekk fra United, og klubben vurderer tilbud fra klubber som Real Madrid og Bayern Munchen.