Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

«Njet» redder ikke Saddam

NEW YORK (Dagbladet): - «Njet» betyr ikke «nei» for USA slik situasjonen er nå, sa president Bill Clinton i går i Det hvite hus. Forsvarsminister William Cohen har fått høre mange og sterke russiske innvendinger mot et angrep på Irak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den israelske forsvarsminister Yitzhak Mordechai ber USA utsette et eventuelt angrep på Irak til Israel er bedre forberedt.

I går dro en delegasjon fra Israel til Oslo for å inspisere gassmasker som den norske regjeringen har tilbudt å sende til Israel. Statsminister Benjamin Netanyahu ringte i går til Nederlands statsminister for å takke ham for tusenvis av gassmasker som allerede er på vei til Midtøsten.

Norske
gassmasker

Israelerne har bedt om gassmasker til barn, men Direktoratet for sivilt beredskap hadde i går kveld ennå ikke fått noen formell henvendelse. Det er likevel klart at Norge stiller seg positivt til anmodningen.

Den amerikanske ambassadøren i Israel, Edward Walker, har forsikret om at Israel vil ha tilstrekkelig tid til nødvendige forberedelser.

Israel utstyrer befolkningen både med gassmasker og motgift mot bakteriologiske og biologiske våpen i tilfelle Saddam Hussein vil vise seg i stand til å angripe mål i landet med Scud-raketter.

«Njet»

President Clinton sier at han respekterer de russiske standpunktene, men «dersom alle diplomatiske framstøt mislykkes, mener vi det er uakseptabelt å la denne saken ligge», sier Clinton.

Den amerikanske forsvarssjefen, general Henry Shelton, sier at Saddam har bygd opp luftforsvaret siden Golfkrigen i 1991. De amerikanske angrepsplanene har tatt dette med i sine forberedelser, og generalen er overbevist om at et angrep vil oppnå sine militære mål.

Presser FN

- Hvis jeg var Saddam Hussein, ville jeg være svært bekymret, sier general Shelton.
Både Russland og Frankrike legger nå press på FNs generalsekretær for at han skal dra til Bagdad i et siste forsøk på å mekle fram en diplomatisk løsning på krisen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!