NKF betalte private brursdagsfeiringer

Norsk Kommuneforbund (NKF) har et årlig underskudd et et titalls millioner kroner. Likevel brukte de 120 000 kroner på private feiringer av forbundsleder og nestleders bursdager.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fagforbundet hadde et underskudd på 28 millioner kroner i 1999. Året før var underskuddet på 30 millioner kroner. Men da nestleder Gunhild Johansen fylte 50 år i fjor, reiste 14 forbundstopper til Tromsø og Johansens private 50-årslag - på forbundets regning. Prisen kom på rundt 4000 kroner per snute, skriver VG.

I tillegg dekket NKF halvparten av utgiftene til mat, alkohol og leie av selskapslokale. Totalt 12 000 kroner.

Dette skal Johansen overfor VG ha nektet for i tre dager denne uken. Også NKFs informasjonsavdeling skal ha hevdet overfor avisa at forbundet ikke har betalt en krone for nestlederens 50-årslag.

Men NKFs økonomiansvarlig, Margot Kvalvik, bekrefter at forbundet har spyttet inn penger i 50-årsfeiringene til både Johansen og forbundsleder Jan Davidsen.

- Dette regnes i KOmmuneforbundet som representasjon, og det fatter vi ikke vedtak om. Det ligger i representasjonsbudsjettet. Vi har tradisjon for å feire forbundsledelsens 50-årsdager i Kommuneforbundet, sier Kvalvik til VG.

Da forbundsleder Jan Davidsen fylte 50, ble dagen feiret på Grand Hotell i Oslo. Kuvertprisen skal ha vært på rundt 1000 kroner per hode. NKF tok regningen.

I tillegg ble det holdt vanlig mottakelse for både Davidsen og Johansen i NKFs lokaler, med snitter og hvitvin, skriver VG.

<B>NESTLEDER:</B> Gunhild Johansen feiret i Tromsø. 14 forbundstopper fra hele landet fikk dekket fly og hotell.
<B>FORBUNDSLEDER:</B> Jan Davidsen fikk storstilt feiring på Grand.