Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NKL-krav på 40 millioner etter underslag

Kravet fra Norges Kooperative Landsforening (NKL) mot den underslag-siktede kvinnen i Ålesund kan bli på over 40 millioner kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen er siktet for å ha underslått 17,5 millioner kroner mens hun arbeidet ved NKLs avdeling i Ålesund. Når kravet kan komme opp i mer enn det dobbelte, er det fordi NKL vurderer å kreve morarente for pengene, skriver Sunnmørsposten.

Informasjonsdirektør Bjørn V. Kløvstad sier at NKL vil ha tilbake så mye som mulig av det underslåtte beløpet, og har derfor begjært den siktede kvinnen konkurs. NKL vil også vurdere sak mot andre som kan ha nytt godt av de underslåtte midlene.

Til politiet har kvinnen forklart at det meste av pengene er gitt bort til familiemedlemmer.

Kløvstad vil ikke kommentere et spørsmål om det kan være aktuelt å gjøre ansvar gjeldende overfor den som har hatt revisjonen ved NKLs avdeling i Ålesund. Politiet har betegnet måten pengene er underslått på som «enkel», noe som NKL-ledelsen oppfatter som utidig.

- Vi mener å ha normale rutiner for revisjon og kontroll, men heller ikke vi er i stand til å sikre oss mot utro tjenere, sier Kløvstad.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media