NM-deltager overkjørt

Alvorlig ulykke på Rudskogen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Vi tar dette svært tungt, sier Lene Fevang, president i Norges Motorsykkelforbund. En av deltagerne i Norgesmesterskapet i roadracing (motorsykkel) på Rudskogen er alvorlig skadet etter en ulykke under løp i NM-runden for 600 kubikk.

Hun forteller at 33-åringen er fraktet til Ullevål universitetssykehus i luftambulanse. Han har pådratt seg skader i bryst, nakke, og hodet, og tilstanden betegnes som alvorlig men stabil, opplyser politiet. Mesterskapet er avlyst etter ulykken.

Ulykken skjedde ved 15.30-tida under det første løpet.

Overkjørt

I første runden, etter at deltagerne hadde rundet «storsvingen» på racingbanen, veltet en av de fremste førerne. Flere av deltagerne som kom bak rakk ikke å svinge unna, og han skal ha blitt påkjørt av minst to andre motorsykler. De to som kjørte på syklisten gikk også i bakken.

- Det er jævlig uheldig at deltakeren ramler av sykkelen i første runde. I denne runden ligger syklene så tett i feltet at de som kommer bak ikke får stukket seg ut, sier Fevang. Hun forteller til Dagbladet.no at det ikke er uvanlig med denne type velt, men at det problematiske er at det skjer så tidlig i løpet.

Kalkulert risiko

- Det er det tette feltet som skaper den farlige situasjonen. Senere i løpet ligger ikke syklene så tett.
- Kan man gjøre noe for å forhindre denne typen ulykke?
- Nei, egentlig ikke. Dette er en kalkulert risiko ved idretten, sier Fevang.

 VELTET:  En 33 år gammel mann fra Follo ble hardt skadd i den dramatiske ulykken på Rudskogen i Østfold i går ettermiddag. 33-åringen ble fløyet til sykehus med alvorlige skader. Foto: Ole-Martin Grav/Rakkestad Avis
VELTET: En 33 år gammel mann fra Follo ble hardt skadd i den dramatiske ulykken på Rudskogen i Østfold i går ettermiddag. 33-åringen ble fløyet til sykehus med alvorlige skader. Foto: Ole-Martin Grav/Rakkestad Avis Vis mer

I følge politiet skal den skadde NM-deltageren ha blitt overkjørt i hode og halsregionen. Tilstanden betegnes som alvorlig, men gutten er ved bevissthet.

Ifølge Evang er det lenge siden motorsykkelforbundet hadde en lignende hendelse:
- Slike ulykker skjer heldigvis svært sjelden.