Når konspirasjonsteorier blir farlige:

Noah (6) ble drept i en av USAs verste skolemassakre. Faren drapstrues av folk som nekter å tro det er sant

Nå ber de etterlatte etter Sandy Hook-massakren om hjelp fra Trump. 

DREPT: Noah Pozner var en av 20 førsteklassinger som ble skutt og drept under en av USAs verste skolemassakre, som fant sted i Newtown i 2012. Foto: Privat/NTB Scanpix
DREPT: Noah Pozner var en av 20 førsteklassinger som ble skutt og drept under en av USAs verste skolemassakre, som fant sted i Newtown i 2012. Foto: Privat/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): 14. desember 2012 ble 20 førsteklassinger og seks voksne drept på barneskolen Sandy Hook i den lille byen Newtown i Connecticut. Gjerningsmannen var 20-åringen Adam Lanza.

Lanza drepte sin egen mor, før han kjørte til skolen. I løpet av 11 minutter drepte 20-åringen 26 personer, før han til slutt tok sitt eget liv. Massakren er den nest verste skolemassakren i USAs historie.

Likevel er det flere som nekter å tro på at massakren har funnet sted. Et kjapt Youtube-søk viser et hundretalls videoer som fremlegges som «bevis» for at det hele var en nøye planlagt forestilling, orkestrert av amerikanske myndigheter som skal ha ønsket å bruke hendelsen til å stramme inn landets våpenlover.

De falske teoriene har seinere blitt gjengitt og forsterket av mediemongulen, og «Trump-vennen» Alex Jones.

Men etter flere år med pågående trakassering og i enkelte tilfeller drapstrusler, har de etterlatte etter tragedien i Newtown begynt å slå tilbake - på nettet, skriver BBC.

- Det verste marerittet

Blant de drepte var seksåringen Noah Pozner.

- Noah var bare en helt vanlig seksåring. Jeg kjørte ham til skolen den morgenen. Det var virkelig bare en vanlig dag, der jeg sørget for at barna var klare for skoledagen. Men halvannen time seinere så var det mitt livs verste marerittet. Verre enn noe mareritt jeg noen gang kunne ha forestilt meg, sier Noahs far, Lenny Pozner, til BBC.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer