Sandy Hook-massakren

Noah (6) drept i massakre. Foreldrene kjemper fortsatt for å bli trodd

Nesten sju år etter det som betegnes som den nest verste skolemassakren i USAs historie, flommer fortsatt konspirasjonsteoriene. Ofrenes foreldre hetses og utsettes for drapstrusler.

DREPT: Noah Pozner ble drept på skolen 14. desember 2012 sammen med 19 andre førsteklassinger. Massakren fant sted i Newtown i 2012. Foto: Privat / NTB scanpix
DREPT: Noah Pozner ble drept på skolen 14. desember 2012 sammen med 19 andre førsteklassinger. Massakren fant sted i Newtown i 2012. Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I desember 2012 ble 20 førsteklassinger og seks voksne drept på barneskolen Sandy Hook i den lille byen Newtown i Conneticut.

Gjerningsmannen, Adam Lanza, drepte sin egen mor, før han kjørte til skolen og drepte alle de 26 ofrene på elleve minutter. Til slutt tok han sitt eget liv.

Siden da har foreldrene til Noah Pozner, som døde i angrepet bare seks år gammel, blitt utsatt for massiv hets, og måttet kjempe for å bevise at sønnen deres har levd, og dødd i angrepet.

Flommet over av konspirasjonsteorier

Bare noen uker hadde gått fra skuddrøyken hadde lagt seg til Noahs far, Leonard Pozner, la merke til at folk på nett spekulerte på at angrepet aldri hadde funnet sted.

Før de i det hele tatt hadde rukket å planlegge begravelsen, flommet det over av konspirasjonsteorier rettet mot ofrenes sørgende familiemedlemmer.

Vilt fremmede mennesker kastet anklager mot Pozner og kona Veronique De La Rosa. De brukte bilder av sønnen, og spurte hvor mye han fikk betalt for å spille med i det de hevdet var en bløff, sponset og regissert av myndighetene, for å endre våpenlovene som tillater amerikanske statsborgere å eie pistol.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer