NOAH slapp burhøns fri

I ly av mørket slo organisasjonen NOAH for dyrs rettigheter til og slapp ut seks burhøns fra et gårdsbruk på Mysen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hønene er innesperret i trange nettingbur som på ingen måte tilfredsstiller deres naturlige behov. Hver høne har et areal tilsvarende et A4-ark å bevege seg på. Mange er også synlig syke eller skadde på grunn av det store produksjonspresset de lider under, sier Iselin Hewitt i NOAH.

Hewitt har ingen betenkeligheter med å bryte seg inn på en gård for å stjele burhøns, så lenge hun mener dyra får det bedre dit de kommer.

- Straffen vi eventuelt vil få som følge av denne aksjonen er minimal i forhold til det hønene gjennomgår. Det er verdt å få en bot på grunn av dette, vi har jo reddet seks liv, sier Hewitt.

Hønene er nå omplassert til andre gårder, der de ifølge organisasjonen har det mye friere enn før.

Bonden, som eier flere tusen høner, har ingen planer om å anmelde tyveriet.

- Jeg vil ikke bidra til at de får PR. Men jeg synes det er bedrøvelig at de måtte gå så hardt til verks og bryte opp døra bare for å komme inn. Hønene lider ingen nød, de har helt nye bur med mange fasiliteter, framholder han.

AKSJONERTE: NOAH-medlemmer brøt seg inn i hønsegården natt til i går. Nå har seks av hønene det mye friere fordi de slipper å bo i trange bur, mener organisasjonen.