Ulvedebatten

NOAH ut mot Senterpartiet: - Dette er propaganda på sitt verste

- Virkeligheten kan noen ganger være ubehagelig, svarer Senterpartiet. 

REAGERER: Dyrevernorganisasjonen NOAH reagerer kraftig på det de mener er en løgn om organisasjonens standpunkt i ulvedebatten, i videoen som er lastet opp på Senterpartiets Facebook-side. Merknad: På grunn av rettigheter er musikken byttet ut i denne versjonen. Video: Facebook / Senterpartiet Vis mer Vis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I en video som Senterpartiet la ut på Facebook i dag, framstiller de det de mener at er virkeligheten for personer som lever tett på ulv.

«Ulveproblemene er virkelighet, ikke eventyr. Det handler om folk!», skriver partiet.

I videoen har de brukt bilder fra en demonstrasjon i regi av dyrevernorganisasjonen NOAH, som fant sted i går.

I går fant også markeringen mot regjeringens ulvepolitikk sted, der blant andre Senterparti-leder Trygve Slagsvold Vedum deltok.

- Hvor lavt er det lov å synke?

NOAH reagerer nå kraftig på måten både de og ulven blir framstilt på i Senterpartiets video.

- Senterpartiet viser sitt rette ansikt. Dette er propaganda på sitt verste. Hvor lavt skal et politisk parti med stortingsrepresentanter få lov til å synke hva gjelder faktaforakt og populisme? Det er useriøst og viser Senterpartiets konfliktdrivende interesse i denne saken, sier Siri Martinsen, leder av dyrerettighetsorganisasjonen, til Dagbladet.

Hun mener at påstandene som blir framsatt i videoen er feilaktige.

- De lyver om en meningsmotstander og en samfunnsaktør. De insinuerer at NOAH vil ha ulv som kjæledyr. Det er jo sånn man må tolke dette merkelige sammensuriet. Så kan man også lure på hvorfor de velger å trekke ulvedebatten enda lenger ned i søla, ved å drive denne typen drittkasting.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer