Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

NOAS forsøker å skaffe mer penger til driften

Oslo (NTB-Bodil Stein): Norsk Organisasjon for Asylsøkere (NOAS) undersøker nå alle muligheter for å forsøke å skaffe flere penger til driften av organisasjonen i 1998.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi arbeider spesielt i forhold til regjeringspartiene på Stortinget, men vi har ikke fått tilsagn om noe foreløpig, sier assisterene generalsekretær Bjarte Vandvik til NTB.

Han understreker at NOAS er oppe i en veldig alvorlig situasjon. Tre medarbeidere er oppsagt og vil slutte når oppsigelsestiden går ut 1. februar, dersom ikke noe skjer.

Styremøte

Et styremøte i organisasjonen skulle tirsdag behandle den økonomiske situasjonen og vurdere i hvilken grad man kan regne med flere inntekter og utsettelse på nedbetaling av gjelden. Hvis organisasjonen ikke klarer å skaffe flere midler, må den ifølge Vandvik vurdere om de eksisterende midlene er tilstrekkelig til å drive på en forsvarlig måte.

NOAS har et underskudd på 800 000 kroner, akkumulert over flere år, men 450 000 kom til i fjor vesentlig som følge av en mislykket vervekampanje.

Ikke rot

- Det er dette som har brakt oss opp i en så akutt situasjon og ikke rot i regnskapene som kommunalminister Ragnhild Queseth Haarstad beskyldte oss for, sier Vandvik. Han betegner det som skuffende og aggressivt av kommunalministeren å beskylde organisasjonen for økonomisk rot.

- Vi kan ikke se at det er noen dekning for å si at vi har rotet med regnskapet. Vi har riktignok overbudsjettert i forhold til kampanjen, det kan vi kritiseres for, men regnskapene er ikke preget av noen uoversiktlighet, fastslår Vandvik.

NOAS har i dag et medlemstall på 600 og bevilgningen på 1,6 millioner kroner fra Kommunaldepartementet er organisasjonens viktigste inntektskilde.

(NTB)

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!