NOAS i pengeknipe

Organisasjonen for flyktninger og asylsøkere (NOAS) har et underskudd på rundt 800 000 kroner. NOAS' generalsekretær frykter at organisasjonen kan bli nødt til å legge ned virksomheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Med de ressursene vi nå har til rådighet, ser det ikke ut til at vi kan klare det. Jeg er skuffet og fortvilet over regjeringens bevilgning, sier generalsekretær Jan S. Jørgensen til NRK Dagsrevyen.

  Organisasjonens underskudd er kommet opp i 800 000 kroner, og Jørgensen mener at NOAS vil trenge én million kroner i tillegg til den budsjetterte bevilgningen på 1,6 millioner kroner for å kunne holde hodet over vannet.

  I dag vedtok NOAS' styre på et ekstraordinært møte si opp tre av fem ansatte. Pengene organisasjonen er tildelt for 1998 strekker ikke til.

Mislykket verving

Forsøk på å få næringsliv og engasjerte nordmenn til å støtte organisasjonen har mislyktes. Målet for vervekampanjen i høst var 3000 nye medlemmer. Bare 300 har meldt seg inn i NOAS.

  - Vervekampanjen lyktes ikke i å få flere penger til NOAS. Vi fikk masse støtte og oppmuntring. Folk sier det er kjempeviktig arbeid NOAS gjør, men det fikk ingen uttelling i form av kroner, framholder Jørgensen.

  I en kommentar sier kommunalminister Ragnhild Queseth Haarstad at det ikke er aktuelt å bevilge mer penger til NOAS før organisasjonen rydder opp i økonomien sin.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer