Oktoberbarna:

NOAS om vedtaket: - Vi har ikke full oversikt

Dagens asylvedtak skaper forvirring.

- IKKE OVERSIKT: Generalsekretær Ann-Magrit Austenå i NOAS sier hun enda ikke har helt oversikt over hva vedtaket betyr. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
- IKKE OVERSIKT: Generalsekretær Ann-Magrit Austenå i NOAS sier hun enda ikke har helt oversikt over hva vedtaket betyr. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): I morges ble det klart at Senterpartiet støtter Arbeiderpartiets forslag om at asylsaker fra unge afghanere skal vurderes på nytt.

Forslaget får dermed flertall og ble vedtatt av Stortinget like etter klokka 13 i dag.

Aps forslag handler om at alle enslige asylsøkere mellom 16 og 18 år som er vedtatt returnert til internflukt siden 1. oktober i fjor, skal få saken vurdert på nytt. Partiet foreslår å innføre sårbarhetskriterier og vente med retur til sakene er tatt opp til ny vurdering.

-Skutt i været

Hos Norsk organisasjon for asylsøkere (NOAS) håper de nå at det «blir ryddet opp i utstedelse av såkalte midlertidige oppholdstillatelser til mindreårige asylsøkere».

- Vi synes dette at det å gjeninnføre rimelighetsvilkårene for de mest sårbare er et skritt i riktig retning, selv om vi hadde håpet at skulle gått enda lenger, sier Jon Ole Martinsen, seniorrådgiver i NOAS.

Ifølge ham er det nå opp til Justisdepartementet og UDI å skaffe oversikt over personene som vil kunne få behandlet sakene sine på nytt. Martinsen utelukker ikke at personer som allerede er tvangssendt ut av landet vil kunne få ny behandling av sakene sine.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer