Nobel-stormeren trolig sendt ut av Norge i dag

Flyet mexicanske Adán Cortés Salas skulle være med på tok av fra Gardermoen klokka 10.29 mandag.

FÅR IKKE BLI:  Den 21 år gamle Nobel-stormeren Adán Cortés Salas blir sendt ut av Norge. UDI har vurdert søknaden hans som "åpenbar grunnløs" igjen. Utsendelsen går derfor som planlagt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
FÅR IKKE BLI: Den 21 år gamle Nobel-stormeren Adán Cortés Salas blir sendt ut av Norge. UDI har vurdert søknaden hans som "åpenbar grunnløs" igjen. Utsendelsen går derfor som planlagt. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den 21 år gamle mexicanske studenten Adán Cortés Salas ble trolig sendt av Norge i dag, i tråd med UDIs vedtak i saken.

Adán Cortés Salas søkte asyl i Norge dagen før han stormet nobelscenen under fredsprisutdelingen onsdag. Søndag kveld fikk Salas beskjed om at skal ut av landet.

Da var vedtaket ukjent for hans advokat.

- Den beskjeden har ikke jeg fått. Jeg har verken fått beskjed om at kravet om å utsette iverksettelsen er avslått og heller ikke at han skal uttransporteres i morgen, opplyste Dag Holmen til Dagbladet søndag kveld.

Det var likevel håp om at Salas kunne bli mens hans vedtak ble behandlet i retten.

- Han har fått et negativt vedtak og ba om utsatt iverksetting av det negative vedtaket slik at han kan være i landet mens klageinnstansen ser på det. Den klare hovedregel er at man er åpen for at det kan skje feil i første instans. Det er grunnleggende rettssikkerhetsgaranti at man derfor kan vente i landet mens klageinstansen behandler saken, forklarer advokat Holmen.

Unntaket er hvis asylsaken er «åpenbar grunnløs», da bortfaller retten. UDI har stemplet Salas' sak som åpenbar grunnløs. Det er den ikke, ifølge Holmen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer