Nobelkonserten til varme strøk

Dagbladet(OSLO SPEKTRUM): Sting fryser i Norge. Hans siste bønn før kveldens Nobelkonsert er å flytte hele arrangementet til et varmere land.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet(OSLO SPEKTRUM): Sting fryser i Norge. Hans siste bønn før kveldens Nobelkonsert er å flytte hele arrangementet til et varmere land.

En strålende opplagt Sting øvde seg foran en håndfull publikummere en times tid før konserten. Han skal avslutte konserten med fire sanger, deriblant «Brand New Day» og «Desert Rose». Under den uoffisielle generalprøven satt begge som et skudd. Han fikk god applaust fra de ti som satt i salen og han takket på godt norsk.

Flytt konserten

Sting hoppet over standardfrasenen da Dagbladet spurte hva han synes om Norge.

- Det er forferdelig kaldt i her. Faktisk burde man flytte hele fredsprisutdelinga til et varmere land, mente han.

Sting var i godt humør på scenen. Han spøkte, lo og lekesloss med teknikerne.

I går ble Nobels Fredspris delt ut til organisasjonen Leger Uten Grenser.

- Jeg har kjent til arbeidet deres i årevi, sa Sting i ettermiddag.

- Jeg har aldri jobbet sammen med dem , men jeg beundrer dem sterkt. Spersielt fordi de ikke tar side i det daglige arbeidet.

- Er årets pris for ukontroverseill?

- Spør du meg om det? Jeg er ikke kritisk og bryr meg ikke om det, sa Sting som var kledt i lyse bukser, svart høyhalset genser og brun skinnjakke.

Nesten direkte

Konserten begynner klokken 19.30 i Oslo Spektrum i kveld. Først klokken 21.00 vises konserten på fjernsyn. Konserten er utsolgt. Valgerd Svarstad Haugland ankom sammen med sin familie.