Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nobelprisvinner er død

Landbruksforskeren Norman Borlaug, som mottok Nobels fredspris i 1970, er død.

ENGASJERT: Nobels fredsprisvinner Norman Borlaug på talerstolen i Oslo konserthus under utdelingen av Yara-prisen i 2005. 
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
ENGASJERT: Nobels fredsprisvinner Norman Borlaug på talerstolen i Oslo konserthus under utdelingen av Yara-prisen i 2005. Foto: Heiko Junge / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| Landbruksforskeren Norman Borlaug, som mottok Nobels fredspris i 1970, er død.

Borlaug regnes som faren til «den grønne revolusjon», en rekke nyvinninger som førte til høyere jordbruksproduksjon i utviklingsland. Eksperter mener disse framskrittene bidro til å hindre verdensomspennende sult i andre halvdel av det 20. århundre.

I senere år tok Borlaug til orde for å bruke bioteknologi for å bedre jordbruksproduksjon og hindre sult. Han døde lørdag i sitt hjem i byen Dallas i USA, opplyser Texas A&M University. Han ble 95 år gammel.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling