URO: Liberisk politi og FN-soldater diskuterer utenfor opposisjonspartiets lokaler i Monrovia - dagen etter at fire opposisjonstilhengere ble drept. . Foto: AFP/Glenna Gordon/Scanpix
URO: Liberisk politi og FN-soldater diskuterer utenfor opposisjonspartiets lokaler i Monrovia - dagen etter at fire opposisjonstilhengere ble drept. . Foto: AFP/Glenna Gordon/ScanpixVis mer

Nobelprisvinneren gjenvelges trolig i dag

Etter at fire opposisjonstilhengere i Liberia ble drept i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Liberias president Ellen Johnson Sirleaf ventes å bli gjenvalgt i tirsdagens omstridte valg.

Få mennesker hadde møtt opp for å stemme da valglokalene åpnet for andre valgomgang i det lille vestafrikanske landet tirsdag.

- Jeg har kommet for å stemme, men jeg er trist og opprørt over det som skjedde i går, sier Rita Queegbay utenfor et valglokale i hovedstaden Monrovia.

Mandag ble fire opposisjonstilhengere drept under en protestaksjon organisert av opposisjonen, som oppfordrer til boikott av valget.

President Ellen Johnson Sirleaf, som er en av årets fredsprisvinnere, vant den første valgrunden, men fikk ikke nok stemmer til å unngå en ny runde.

Utfordreren Winston Tubman, som ble nummer to i første runde, beskylder Johnson-Sirleaf for valgfusk og har oppfordret sine tilhengere til ikke å stemme.

(NTB)

TROLIG GJENVALGT I DAG: Nobelprisvinner Ellen Johnson-Sirleaf. Foto: Reuters/Luc Gnago/Scanpix
TROLIG GJENVALGT I DAG: Nobelprisvinner Ellen Johnson-Sirleaf. Foto: Reuters/Luc Gnago/Scanpix Vis mer