PRISVINNER: Nobelprisvinner Liu Xiaobo lider av organsvikt, er tilkoblet dialysemaskin og får blodoverføringer, opplyser legene ved det kinesiske sykehuset der han ligger. Foto: AFP / NTB Scanpix
PRISVINNER: Nobelprisvinner Liu Xiaobo lider av organsvikt, er tilkoblet dialysemaskin og får blodoverføringer, opplyser legene ved det kinesiske sykehuset der han ligger. Foto: AFP / NTB ScanpixVis mer

- Nobelsprisvinneren holdes kunstig i live

Er kreftsyk og lider av organsvikt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tilstanden for den kreftsyke nobelprisvinneren Liu Xiaobo er forverret og de kinesiske legene opplyser at han holdes kunstig i live.

Den 61 år gamle dissidenten ble i mai i år diagnostisert med langt fremskredet leverkreft og overført til et sykehus i Shenyang for behandling.

Tilstanden hans har de siste ukene blitt gradvis forverret og onsdag opplyste sykehuset at han lider av organsvikt, er tilkoblet dialysemaskin og får blodoverføringer.

Myndighetene i Beijing har avvist alle tilbud om å sende Liu Xiaobo til utlandet, fastholder at han er for syk og at han uansett ikke vil få bedre behandling andre steder.

Liu ble i 2009 dømt til elleve års fengsel for å ha medforfattet og underskrevet det politiske manifestet Charter 08, som krever demokrati og politiske reformer i Kina. Året etter ble han tildelt Nobels fredspris.

(NTB)