DREPT: 17 år gamle Marie Skuland ble drept på Coop Obs-butikken på Sørlandssenteret. En 23 år gammel kvinne er kritisk skadd. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix
DREPT: 17 år gamle Marie Skuland ble drept på Coop Obs-butikken på Sørlandssenteret. En 23 år gammel kvinne er kritisk skadd. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpixVis mer

- Nødetatene har rykket ut på flere episoder med drapssiktet 15-åring

15-åringen som er siktet for knivstikkingen i Kristiansand, har flere ganger vært i kontakt med barnevern, psykisk helsevern og politi, ifølge Fædrelandsvennen.

En 15 år gammel jente er drapssiktet etter at Marie Skuland (17) ble drept på Coop Obs på Sørlandssenteret i Kristiansand i går. En 23 år gammel kvinne er kritisk skadd etter knivstikkingen på kjøpesenteret.

I dag ble 15-åringen framstilt for fengsling i Kristiansand tingrett. Det er ennå ikke kjent om hun blir varetektsfengslet, men jenta erkjenner ikke straffskyld for drap og drapsforsøk.

- Flere utrykninger

Fædrelandsvennen skriver at 15-åringen blant annet skal ha truet med å hoppe fra Varoddbrua og andre punkter i nærheten av Kristiansand flere titalls ganger siden nyttår.

Administrerende direktør Jan-Roger Olsen ved Sørlandet sykehus bekrefter torsdag overfor avisen at jenta har vært til behandling ved Avdeling for barn og unges psykiske helse (ABUP) i lengre tid.

Han sier sykehuset har hatt en gjennomgang av sin behandling av 15-åringen, men at de mener at vurderingene de har gjort i samråd med Kristiansand kommune ikke inneholder mangler.

- Det man ikke har sett, er at hun kunne begå vold mot andre, det har vi ikke sett, sier han, og lover samtidig at sykehuset vil granske saken ytterligere.

- Kasteball

Ifølge Agderposten har jenta hatt en tøff oppvekst. Hun skal ha vært plassert flere ulike steder rundt om i landet gjennom tvangstiltak i barnevernet.

Til slutt endte hun opp på institusjonen hun ifølge politiet ble meldt savnet fra etter at hun ble pågrepet for knivstikkingen på Sørlandssenteret.

Etter det Fædrelandsvennen kjenner til skal Barne- og likestillingsminister Solveig Horne (Frp) ha kjent til 15-åringens situasjon over lengre tid. Dette skal ha vært et av temaene som ble diskutert i et møte som fant sted mellom statsråden og barnevernet i Kristiansand den 26. juni i år.

Statsråden sier til avisen at hun torsdag ikke ønsker å kommentere jentas drapssiktelse eller omstendigheter rundt knivstikkingen.

Vil undersøke historikk

Fungerende påtaleansvarlig i Agder politidistrikt, Cecilie Pedersen Hille, sier til Agderposten at politiet kommer til å se på 15-åringens historikk fremover.

- Hun er godt kjent for politiet. For straffbare forhold, men også helsemessige. Dette vil vi nå se nærmere på. Det er allerede oppnevnt en psykiatrisk sakkyndig som skal undersøke jenta i helgen. Dette med tanke på tilregnelighet, forteller Hille.

Forsvarsadvokat Hege Klem uttalte torsdag at klienten ikke erkjenner straffskyld etter siktelsen, og at hun er svært fortvilet og ikke i stand til å gjennomføre avhør. Hun har ikke besvart NTBs henvendelser torsdag kveld, men sier til Agderposten at hun ikke vil kommentere saken ytterligere.

(NTB)