Nødetatene rykket ut til Gardermoen

Røyk i cockpit. Under kontroll.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Romerikes 110-sentral meldte i 19.30-tida om «full beredskap» og at alle etater rykket ut til Oslo lufthavn Gardermoen.

- Det er rikitg, vi har fullt beredskap i forhold til et fly som er på vei inn og lander om få minutter. Det er kommet en melding som indikerer at det er feil på et fly. Det gjør at vi rykker ut med tilgjengelig brann- og redningsetater, sier pressekontakt Ole Jørgen Holt Hanssen ved OSL.

Underveis i samtalen kommer kontrabeskjeder om at det hele er under kontroll.

- Det er et fly som meldte om røykutvikling i cockpit. Det ble iverksatt full beredskap. Flyet har nå landet trygt og alt er i orden, og aksjonen er nå avblåst, sier operasjonsleder Per Steenslet ved Romerike politidistrikt til Dagbladet.

- Hva var årsaken til denne røykutviklingen?

- Det kjenner jeg ikke til. Det er kapteinen som meldte dette inn til tårnet, sier Steenslet.

Tips oss på 2400@db.no eller 24 00 00 00.

Flyet hadde om lag 100 passsasjerer om bord og var fra Malmø Aviation.

- Jeg vet ikke hvor det skulle. Flyet står på Gardermoen fortsatt. Jeg vet ikke om flyet var på vei til oss eller om det ble omdirigert, men sannsynlig var det på vei til oss og så har passasjerene kommet seg av som vanlig, sier Holt Hanssen i 20-tida.

Han sier det hele var udramatisk.

- Det skjer flere ganger i året, det er for å forebygge noe mer alvorlig. Vi er alltid i beredkap og har folk som er klare til å rykke ut, sier han.

Beredskapen er nå tilbake til det samme nivået som før hendelsen, sier operasjonslederen.

Politiet fikk melding om hendelsen klokka 19.25.

Dagbladet kommer med mer.