Nødhjelp fremme i New Orleans

Folk gråter av lettelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I kveld kjørte 15 store militærlastebiler inn til New Orleans, fullastet med mat, vann og klær. Flere er ventet i løpet av kort tid, i tillegg til nødhjelpen som blir sluppet ned i området fra helikopter, melder AP. 

Folk viftet med flagg og ropte og skrek da de første lastebilene kjørte inn i området.

Tusenvis av mennesker er i svært dårlig forfatning etter mangel på vann i over 30 graders varme. Det er knapt tilgang på mat. Mange syke er nå dramatisk dårlige, samtidig som det er mangel på medisiner og rent vann.

Vannet som fyller gatene, er nærmest giftig, og mange har fått alvorlige infeksjoner etter å ha vasset i det bakteriefylte vannet.

For dårlig hjelp 

I ettermiddag satte president Bush seg på flyet til de kriserammede områdene.

Før han dro, innrømmet Bush at redningsarbeidet har vært for dårlig, og han lovet massiv nødhjelp til Louisiana, Mississippi og Alabama.


Til sammen 40 000 kamptrente soldater er nå sendt til byen for å gjenopprette ro og orden.

Sterk kritikk av myndighetene

Mange orkanofre er imidlertid lite imponert over føderale myndigheters innsats. Først fire dager etter katastrofen er et ordentlig nødhjelpsarbeid satt i gang. «For lite og for seint», sier ofrene ifølge The Times.

Blant kritikerene er lokalavisa New Orleans Times-Picayune. Avisa kom mot alle odds ut på gata i deler av byen i dag, og den har de samme ordene som tittel på oppslaget.

I KATASTROFEOMRÅDET: Bush kom i kveld norsk tid til Biloxi i Mississippi. Han fikk se en by som er fullstendig ødelagt av orkan og flom.