Nødhjelp i en fei

LISTA (Dagbladet): Farsund-rederen Gunnar Brøvig og venture-kapitalisten Terje Mikalsen har fått en ny samarbeidspartner; Frelsesarmeen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I går ga samarbeidet seg utslag i en rekordkjapp nødhjelpssending til flyktninger som har strømmet over grensen til den tidligere Sovjet-republikken Georgia.

- Nøden er stor blant flyktningene i Georgia. De flykter på grunn av religiøs og politisk forfølgelse i naborepublikken Abkasia, sier Frelsesarmeens informasjonssjef Knut Ytterdahl.

- Det var godt å se at samarbeidet med Frelsesarmeen er mer enn en fager tanke, sa Gunnar Brøvig mens det kjempestore russiske IL-76-transportflyet ble fylt med 20000 nødhjelpsdyner og 12000 strikkeplagg. Artiklene er blitt produsert av tekstiler fra Fretex-innsamlinger over hele landet.

Anbudsprinsipp

Gårsdagens hjelpesending kom i stand bare en uke etter at Frelsesarmeen etablerte sitt første nødhjelpslager i en gammel Nato-fjellhall ved Lista flystasjon. Det er meningen at det etter hvert også skal lagres medisinsk utstyr på Lista. Dermed kan utstyret handles inn etter anbudsprinsippet i stedet for å betale topp-priser når det trengs utstyr i en akutt situasjon.

To millioner i tilskudd

Takket være et tilskudd på to millioner kroner fra det Brøvig/Mikalsen-kontrollerte flyplasselskapet Lilas har Frelsesarmeen fått mulighet til å ha nødhjelpsmidler parat til umiddelbar utsending.

- Målet er å være på vingene innen 24 timer, sier administrerende direktør Kjell Inge Olsen i Frelsesarmeens Miljø- og Handelsvirksomhet .