Nødhjelp i en fei

LISTA (Dagbladet): Farsund-rederen Gunnar Brøvig og venture-kapitalisten Terje Mikalsen har fått en ny samarbeidspartner; Frelsesarmeen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I går ga samarbeidet seg utslag i en rekordkjapp nødhjelpssending til flyktninger som har strømmet over grensen til den tidligere Sovjet-republikken Georgia.

- Nøden er stor blant flyktningene i Georgia. De flykter på grunn av religiøs og politisk forfølgelse i naborepublikken Abkasia, sier Frelsesarmeens informasjonssjef Knut Ytterdahl.

- Det var godt å se at samarbeidet med Frelsesarmeen er mer enn en fager tanke, sa Gunnar Brøvig mens det kjempestore russiske IL-76-transportflyet ble fylt med 20000 nødhjelpsdyner og 12000 strikkeplagg. Artiklene er blitt produsert av tekstiler fra Fretex-innsamlinger over hele landet.

Anbudsprinsipp

Gårsdagens hjelpesending kom i stand bare en uke etter at Frelsesarmeen etablerte sitt første nødhjelpslager i en gammel Nato-fjellhall ved Lista flystasjon. Det er meningen at det etter hvert også skal lagres medisinsk utstyr på Lista. Dermed kan utstyret handles inn etter anbudsprinsippet i stedet for å betale topp-priser når det trengs utstyr i en akutt situasjon.

To millioner i tilskudd

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer