Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nødhjelpen fungerer

FN tror man kan unngå dødsfall som følge av mangel på mat og medisiner etter katastrofen i Asia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jim Morris, leder i Verdens Matprogram, sier til BBC at organisasjonen vil nå fram med matforsyninger til de aller fleste rammede i løpet av den kommende uken.

Etter at minst 150.000 mennesker mistet livet i flomkatastrofen i Asia, har FN fryktet at ytterligere liv vil gå tapt på grunn av mangel på mat og medisiner. Ifølge Morris har organisasjonen lykkes med det krevende arbeidet. Mat og medisiner kommer fram til de rammede i de aller fleste delene av katastrofeområdet. Dette skjer i tett samarbeid med en rekke andre aktører.

- Vår organisasjon bringer mat til 750.000 mennesker i Sri Lanka og 150.000 i Indonesia, hovedsaklig i Aceh-provinsen. Dette tallet vil stige betraktelig i løpet av de kommende dagene, sier Morris til BBC.

Ingen epidemier

Spådommer om alvorlige epidemier i kjølvannet av katastrofen har heller ikke slått til. Det er ikke rapportert om betydelige utbrudd av alvorlig sykdom. Hjelpeorganisasjonenes representanter i flyktningeleirene i Sri Lanka forteller at situasjonen er under kontroll, og at mange sykdomsrammede er på bedringens vei.

Den største utfordringen for hjelpeorganisasjonene har vært matdistribusjonen i Indonesia. Det har nå lykkes å etablere et senter for lufttrafikk i Subang, nær den malaysiske hovedstaden Kuala Lumpur. Dette har halvert tiden det tar å nå de hardest rammede områdene i Aceh-provinsen i Indonesia, og dermed gjort distribusjonen langt mer effektiv.

JIM MORRIS:
NØDHJELP: Amerikanske soldater laster mat for distribusjon til rammede mennesker i Aceh-provinsen i Indonesia.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media