Nødhjelpskolonne har ankommet Øst-Ghouta

En nødhjelpskolonne har kommet inn i opprørskontrollerte Øst-Ghouta for første gang siden det syriske regimets storoffensiv startet, opplyser FN.

STOR NØD: Bildet viser en syrisk kvinne som baker brød i et bomberom i Øst-Ghouta, utenfor Damaskus. Foto: Syrian Damascus Media Center / AP / NTB Scanpix
STOR NØD: Bildet viser en syrisk kvinne som baker brød i et bomberom i Øst-Ghouta, utenfor Damaskus. Foto: Syrian Damascus Media Center / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Kolonnen består av 46 lastebillaster med medisiner, medisinsk utstyr og mat til 27 500 mennesker i nød.

– Lastebilene er på vei til kontrollposten i Wafadeen, nordøst for Douma, sa talsperson Linda Tom i FNs nødhjelpskontor OCHA mandag formiddag.

Få timer senere bekrefter FN at kolonnen har kommet seg inn i enklaven.

FN og dets partnere har fått grønt lys til å levere hjelp til 70 000 mennesker i nød i det beleirede området fram til torsdag, ifølge OCHA.

Rundt 400 000 mennesker bor i enklaven, og behovet for humanitærhjelp er desperat. Så langt i år har Øst-Ghouta bare fått én leveranse med nødhjelp. Det var 14. februar, da en kolonne med hjelp til 7.200 mennesker kom fram i Nashabiyah.

Den syriske regjeringen har beleiret Øst-Ghouta i over fire år.

Siden regimet og dets russiske allierte trappet opp sin militæroffensiv 18. februar er minst 709 sivile drept, blant dem 166 barn, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights (SOHR).

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer