Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nødhjelpslager truffet av rakett

Et lager som tilhørte en irsk hjelpeorganisasjon ble truffet av en rakett nord i Afghanistan lørdag kveld. 30 soldater ble skadd i kamper, ifølge lokale tjenestemenn.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Opplysningene stammer fra en hjelpearbeider i byen Khulm, fem mil øst for den nordlige byen Mazar-i-Sharif.

Lageret, som ble drevet av en afghansk hjelpeorganisasjon tilknyttet den irske hjelpeorganisasjonen GOAL, ble truffet i kryssild. Ifølge hjelpearbeideren ble også om lag 30 soldater skadd.

Fraksjonene som kjemper om makten i området er lojale mot henholdsvis viseforsvarsminister Abdul Rashid Dostum, som er usbeker, og forsvarsministeren Mohammad Fahim, som er tadsjiker.

Konflikten skal ha brutt ut for tre dager siden da ni kommandanter byttet side. Den ene av hærførerne skal nå være drevet ut av byen, men situasjonen er svært spent. De siste ukene er om lag 40 medlemmer av de rivaliserende fraksjonene blitt drept.

Regionale oppgjør mellom ulike hærførere skaper usikkerhet om den nye overgangsadministrasjonen vil greie å innføre stabilitet i Afghanistan.

Leder Hamid Karzai sa søndag at han vil gjøre alt for å øke sikkerheten, og antydet at han kan komme til å be om utvidet mandat for de internasjonale sikkerhetsstyrkene ISAF.

(NTB)

Hele Norges coronakart