Nødlandet etter gullfesten

Etter gullfesten ble det flydrama for norske OL-deltagere, pressefolk, og medaljevinnere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det fullastede SAS-flyet med norske OL-deltagere, store deler av pressekorpset, sponsorer, og den danske bronsevinneren Wilson Kipketer har nødlandet i Aten.

Flyet, som tok av fra OL-byen klokka 13.15 norsk tid i ettermiddag, hadde 180 passasjerer om bord og var på vei til København. Knapt ti minutter etterpå fikk de feststemte passasjerene sjokkmeldingen.

Dramatisk

- Kapteinen sa over høytaleranlegget at de hadde problemer med forhjulet på flyet, og at det ikke ville folde seg inn. Derfor måtte flyet snu og dra tilbake til Aten, forklarer Dagbladets journalist som var ombord i flyet, Sindre Halkjelsvik til Dagbladet.no.

- Men fem minutter senere forklarte flykapteinen at det kunne være at et eller begge forhjul var punktert. Derfor måtte alle forberede seg på en nødlanding, forklarer han.

Gråt

Ombord i flyet satt mange av de som i natt feiret gullmedaljen sammen med spydkasteren Andreas Thorkildsen. Blant dem 5000-meter løperen Marius Bakken, og sponsorsjef Jacob Lund i DNB-Nor. Også bronsevinneren på 800-meteren, danske Wilson Kipketer, var ombord i flyet.

- Vi måtte kretse over Aten i omlag tre kvarter for å kvitte oss med drivstoff slik at flyet ikke skulle bli for tungt for landinga. Noen gråt, men stemningen var kontrollert. Jeg så ingen synlige tegn til panikk, sier Halkjelsvik til Dagbladet.no.

- Ubehagelig

Marius Bakken har opplevd noe lignende tidligere, da han var i et fly som måtte nødlande etter at lynet slo ned i flyet.

- Det var verre, sier Bakken til Dagbladet.no.

- Men det var ubehagelig dette også, selv om jeg ikke opplevde det som veldig dramatisk, fortsetter han.

Bakken hevder at opplevelsen ble litt ekstra nervepirrende da en av flyvertinnene satt seg ned og begynte å gråte. Det skal ha gjort flere av passasjerene i nærheten nervøse.

- Udramatisk

Men den svenske SAS-kapteinen avdramtiserer nødlandingen.

- Det var helt udramatisk etter at vi hadde fått bekreftet at landingshjulene var i riktig posisjon. Vi var ikke helt sikre på hva som var skjedd før det, det kunne ha vært en punktering, og i en sånn situasjon var det uaktuelt for oss i SAS å fly til København, sier Bjørn Hallberg til Dagbladet.no.

Venter

Omlag klokka 14.50 norsk tid kunne flyet gå inn for landing.

- Landingen gikk bra, og jeg merket ikke at noe var unormalt med den, sier han lettet.

Alle ombord kunne evakueres på helt normalt vis. Nå venter de i avgangshallen på flyplassen i Aten til at flyet blir klarert til å reise videre, eller at et nytt fly henter dem.

PÅ VENT I ATEN: Lengst bort sitter kappgjengeren Trond Nymark. Han var blant de norske OL-deltakerne som var med i flyet som gjorde vendereis kort etter avgang Aten.
HAR VÆRT MED PÅ VERRE TING: Marius Bakken syntes nødlandingen var ubehagelig, men har vært med på mer dramatiske nødlandinger tidligere.
FRA AKROPOLIS TIL DRAMA I LUFTA: I går var mange av de norske OL-akkrediterte på Akropolis. I dag var de sammen om bord i flyet som måtte nødlande i Aten.
SKREMT: OL-flyet fra Aten måtte nødlande på grunn av problemer med hjulene. Ombord var flere Ol-deltagere, blant annet Marius Bakken, Wilson Kipketer, og sponsorsjefen i DNB-Nor Jacob Lund.