Nødlandet etter røykutvikling

Passasjerfly sendte ut mayday-signal. Full katastrofeberedskap på Flesland.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En Fokker-50-maskin på vei fra Bergen til Molde i morges, måtte returnere etter at kapteinen om bord meldte om røykutvikling i kabinen.

Det ble slått full katastrofealarm på Flesland og ambulanser og brannbiler sto parate langs rullebanen da flyet landet 09.35 i formiddag.

- Maskinen var omtrent 15 minutters flytid unna flyplassen da det sendte ut et mayday, sier driftsjef Jan Per Fosse ved Avinor Flesland til Dagbladet.no.

Sjekkes grundig

- Det er 42 passasjerer om bord. Jeg har fått beskjed om at alt har gått bra, og at flyet har landet på normal måte, sier informasjonssjef Siv Meisingseth i SAS Braathens til Dagbladet.no.

Nå som maskinen har landet vil kapteinen orientere passasjerene om hva som har skjedd. Deretter blir de booket om til andre flyruter, om de ønsker å dra til Molde.

- Vi vil nå få flyet inn i en hangar og foreta tekniske undersøkelser for å finne ut hva som har skjedd, sier Meisingseth.


Webcam fra Flesland
.

NØDLANDET: En Fokker-50 fra SAS Braathens landet på Flesland i formiddag etter melding om røykutvikling i kabinen. Foto: SAS BRAATHENS
NØDLANDET: En Fokker-50 fra SAS Braathens landet på Flesland i formiddag etter melding om røykutvikling i kabinen. Foto: SAS BRAATHENS Vis mer