Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nødlandet med en motor

Stein Olav Sørensen var ombord i helikopteret som førte til full nødalarm på Sola i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOLA/OSLO (Dagbladet.no): Et helikopter fra Norsk Helikopter fikk problemer på vei med 15 passasjerer om bord i ettermiddag.

Helikopteret av typen Sikorsky S-92 var på oppdrag for Conoco Phillips i Nordsjøen da de meldte fra om at de hadde mistet motorkraften i den ene av to motorer.

Stein Olav Sørensen var en av passasjerene i helikopteret.

- Vi fikk beskjed om at en motor mistet olje. Etterpå gikk turen litt tregere enn normalt, men det var ikke så veldig skummelt. Vi fikk god informasjon underveis, sier Sørensen til Dagbladet.no.

Han jobber på Ekofisk Kilo, og har flydd med helikoptre i nærmere 20 år.

- Det var bare min andre tur med denne helikoptertypen, og da skjedde det altså noe galt, sier Sørensen.

Like før klokka 15 i dag var dramatikken over.

- Flyet foretok en normal nødlanding. Passasjerene vil få en debriefing av mannaskapet etterpå. Det var 15 passasjerer og to besetningsmedlemmer ombord, sier markedsdirektør Geir Tynning i Norsk Helikopter til Dagbladet.no.

NØDLANDET: Et av Norsk Helikopters tre Sikirosky S-92 måtte nødlande på Sola etter å ha mistet kraft på en motor i dag. Foto: Magnus Winther/Stavangerfreelance
NØDLANDET: Et av Norsk Helikopters tre Sikirosky S-92 måtte nødlande på Sola etter å ha mistet kraft på en motor i dag. Foto: Magnus Winther/Stavangerfreelance Vis mer

Sola Heliport, som er en del av Stavanger lufthavn innførte full kriseberedskap da de fikk beskjed om problemene. Ety Sea King redningshelikopter ble sendt på vingene for å plukke opp passasjerer og mannskap hvis de måtte nødlande i Nordsjøen.  

- Det var full utrykning fra både våre egne brannmannskaper, ambulanser fra Stavanger og regionalt brannvesen, sa lufthavnshef Leif Anker Lorentzen ved Sola til Dagbladet.no.

GIKK GREIT: Stein Olav Sørensen var ombord i helikopteret.