Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nødlandet med én motor på Sola

Mistet motorkraften i én motor på vei fra Nordsjøen til Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Et helikopter fra Norsk Helikopter fikk problemer på vei med 15 passasjerer om bord i ettermiddag.

Helikopteret av typen Sikorsky var på oppdrag for Conoco Phillips i Nordsjøen da de meldte fra om at de hadde mistet motorkraften i den ene av to motorer.

- De lander på Sola om få minutter, sa vakthavende redningsleder ved hovedredningssentralen på Sola, Nils Ole Sunde, til Dagbladet.no rett før klokka 14.55 i dag.

Like før klokka 15 var dramatikken over.

- Flyet har nettopp foretatt en normal nødlanding. Vi har fulgt de vanlige prosedyrene. Passasjerene vil få en debriefing av mannaskapet etterpå. Det var 15 passasjerer og to besetningsmedlemmer ombord, sier markedsdirektør Geir Tynning i Norsk Helikopter til Dagbladet.no.

Sola Heliport, som er en del av Stavanger lufthavn innførte  full kriseberedskap da de fikk beskjed om problemene.

- Det er full utrykning fra både våre egne brannmannskaper, ambulanser fra Stavanger og regionalt brannvesen, sa lufthavnshef Leif Anker Lorentzen ved Sola til Dagbladet.no.

- Det er femten passasjerer ombord fra Conoco Phillips i Nordsjøen, sa direktør for norsk helikopter Ivar Eia til Dagbladet.no.

Et Sea King redningshelikopter var også på vingene for å kunne bistå helikopteret som fløy på én motor..