Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nødlandet med punktert dekk

Et passasjerfly med 50 passasjerer ombord landet trygt på Gardermoen i kveld, til tross for at minst ett landingshjul var eksplodert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BA-maskinen landet klokka 22.46 i kveld. Ingen av passasjerene eller mannskapet er skadd, opplyser Oslo lufthavn.

Flymaskinen tok av fra Oslo lufthavn Gardermoen i kveld klokka 20.54. Da var maskinen 15 minutter forsinket. Flyet var på vei til Manchester i England da et av landingshjulene eksploderte inne i hjulbrønnen.

Kapteinen ombord besluttet å lande flyet på Gardermoen igjen. Han tok kontakt med tårnet på Oslo lufthavn 20 minutter etter avgang.

Flyplassens eget redningsgruppe ble satt i full kriseberedskap på den vestre rullebanen. Teamet besto av leger og brannfolk. Flere spesialkonstruerte brannbiler var ute ved den vestre landingsstripen på Gardermoen, der flyet landet.

- Det er flight BA 7904 som er rammet, opplyste stasjonssjef for BA i Norge, Andrew Yates til Dagbladet.no tidligere i kveld.

Flyet er av typen Embraer 145. Det er to jetmotorer på halen på maskinen. Ifølge informasjonssjef Jo Kobro ved Oslo lufthavn har de en slik situasjon noen ganger i året.

- Det har alltid gått bra før, men det er en viss risiko forbundet med slike landinger, sier Kobro til Dagbladet.no.

Flymaskinen sirklet over Gardermoen en stund før landingen for å bruke opp drivstoff før nødlandingen.

EVAKUERT:</B> De 50 passasjerene ble hjulpet ut og busset inn til terminalen etter den dramatiske landingen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media