Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nødluka satt fast

I dag var redningsmannskapene nærmere enn noensinne på å komme inn i «Kursk». Redningsfartøyet klarte å koble seg til ubåten, men nødluka satt fast.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Situasjonen er mer desperat enn noensinne etter at det russiske dykkerfartøyet i dag omsider klarte å koble seg til «Kursk» for første gang. Men ifølge russisk tv var skadene på ubåten så store at det var umulig å åpne nødluka. Men den russiske marinen forsikrer at de vil fortsette redningsforsøkene til det britiske rednignsteamet ankommer i morgen.

Mindre oksygen enn forventet

Mye tyder på at det er mindre oksygen igjen i «Kursk» enn tidligere trodd. Lufttrykket er høyere enn forventet og det er et dårlig tegn. I et følelsesladd intervju i kveld sa lederen for Nordflåten Vjatsjeslav Popov at de kan ha tatt feil.

- Dette kan bety at våre prognoser er helt feil. Situasjonen er svært alvorlig, sa Popov.

Eksplosjon

Teoriene om hva som forårsaket ubåt-tragedien er mange og etterhvert vanskelige å feste lit til. Vestlige teorier dreier seg i stor grad om eksplosjoner.

I kveld bekrefter for første gang sjefen for Nordflåten at det dreier seg om en eksplosjon.

Jordskjelvlaboratoriet på Kjeller utenfor Oslo registrerte to eksplosjoner i området der «Kursk» havarerte klokken 9.30 norsk tid lørdag 12. august, melder NTB.

Flere marineeksperter mener at et mislykket forsøk på å avfyre en torpedo har ført til ubåtforliset.

Det er ikke hørt bankelyder eller andre livstegn fra ubåten siden mandag, melder tv-selskapet RTR.

NÆRE: Et russisk redningsfartøy klarte å koble seg til nødluka på «Kursk», men luka satt fast.