Nødnumrene i Agder utilgjengelige fra mobil i seks timer

Uværet satte nettet ut av spill.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Uværet som har rast på Sørlandet i helga, gjorde det søndag kveld umulig å ringe nødnumrene for de fleste mobilabonnentene i landsdelen. Feilen var ikke rettet opp før etter seks timer.

Heller ikke politiets «vanlige» nummer 02800 var tilgjengelig mellom klokka 20 og 02, og nettverksproblemene skapte bekymring hos Agder-politiet.

- Vi håper vi ikke har gått glipp av kritiske samtaler, men kan ikke se bort fra det heller, folk er så avhengige av mobil nå til dags, sier operasjonsleder Arne Arnesen ved Agder politidistrikt til Dagbladet.no.

Telenors folk jobbet på spreng for å finne feilen, og lyktes altså i 02-tida.

- Feilen er nå rettet. Det var brudd i en fiberoptisk kabel mellom Larvik og Porsgrunn som forårsaket problemene, sier Atle Lessum, informasjonssjef i Telenor, til Dagbladet.no.

Lessum forteller at problemene også omfattet en del abonnenter i andre nettverk enn Telenors. Det medfører at de fleste mobilabonnentene på Sørlandet var uten forbindelse til nødnumrene i det seks timer lange tidsrommet.

Flere tusen husstander på Sørlandet har i helga vært uten strøm på grunn av det forrykende uværet har rast. Det ventes at strømproblemene for det meste er løst mandag morgen.

STORE PROBLEMER: Uværet på Sørlandet i helga har forårsaket store problemer. Flere tusen husstander var uten strøm i flere dager, og søndag kveld røyk altså store deler av mobilsambandet. Foto: ERLING HÆGELAND
STORE PROBLEMER: Uværet på Sørlandet i helga har forårsaket store problemer. Flere tusen husstander var uten strøm i flere dager, og søndag kveld røyk altså store deler av mobilsambandet. Foto: ERLING HÆGELAND Vis mer