NORSK NØDPASS: Slikt ser det ut, men uvisst når det er tilgjengelig på landets hovedflyplass Gardermoen. Foto: Terje Bendiksby / NTB  Scanpix.
NORSK NØDPASS: Slikt ser det ut, men uvisst når det er tilgjengelig på landets hovedflyplass Gardermoen. Foto: Terje Bendiksby / NTB  Scanpix.Vis mer

Nødpass: - Holder åpent så lenge vi har kapasitet

Politiet har åpnet på Gardermoen igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter store bemanningsproblemer i helgen holdt politistasjonen på Gardermoen åpent igjen på søndag.

- Vi holder åpent så lenge vi har kapasitet, sier vaktleder Lars Nideng til NTB.

Både fredag og lørdag holdt politistasjonen stengt, noe som blant annet førte til at passasjerer som av ulike grunner ikke hadde pass, ikke fikk utstedt nødpass og dermed ikke kom seg med flyene sine.

Selv om politiposten holdt åpent igjen søndag, tror Jan Arne Kongsmo i Politiets Fellesforbund at bemanningsproblemene på Gardermoen vil vedvare.

Sjefen: - Bristepunkt

- Vi registrerer bare at det blir færre og færre ansatte i en tid der en reform i politiet er aktuell, og vi merker et større og større press på de ansatte, sier han.

Politistasjonssjefen på Gardermoen, Paal Sørhagen, uttalte til NTB lørdag at de har nådd et bristepunkt.

Aps Hadia Tajik sier til NTB at det er justisminister Anders Anundsens (Frp) ansvar å sikre at politiet har nok ressurser. Anundsen nøler selv ikke med å kalle situasjonen uholdbar, men sier den må rettes opp innenfor de rammene Stortinget har vedtatt.

Fredag stengte politiet nødpassluka på Gardermoen, og ansatte på jobb ba publikum med problemer om å ringe Erna Solberg.

Stasjonssjef Sørhagen beklaget den henvisningen.

(NTB).