Nødrop på nettet

Unge jenter i krise bruker Internett for å få hjelp og støtte. Kirkens SOS har en dramatisk økning i henvendelser fra jenter med problemer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKIEN/OSLO(Dagbladet): Hittil i år har over 2000 jenter og kvinner bedt om krisehjelp fra sine datamaskiner.

-  De høye tallene er overraskende. Jeg er rystet over at det er så mange som har så alvorlige problemer, sier konstituert generalsekretær Kåre Dag Mangersnes i Kirkens SOS (KSOS).

Føler smerte

Nær hver tredje jente/kvinne som har kommunisert med KSOS på Internett, forteller om selvmordstanker. Mange har skadet seg selv. I henvendelsene til KSOS blir de selv bedt om å vurdere sin smerte. Hele 70 prosent svarer at de har høy eller middels psykisk smerte.

-  Mange forteller at de skader seg selv for å få mindre smerte. «Jeg kutter meg fordi det gjør mindre vondt da» er formuleringer vi kjenner igjen, sier Mangersnes.

Moderne datateknologi kan være en av årsakene til at mange unge nå uttrykker sine bekymringer og innerste følelser. Ved henvendelser til KSOS er de garantert fullstendig anonymitet.

Høy kvinneandel

Etter at KSOS tok i bruk internettjenesten, har henvendelser fra unge kvinner eksplodert. I fjor fikk organisasjonen 2300 web-brev. 8 av 10 som tok kontakt, var jenter og yngre kvinner.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer