Nødsamtalen til drepte Jonna (26) avspilt i retten: - Kom direkt! Det er innbrudd! Kom nu, nu, nu!

Fredensborg-drapet i retten.

DREPT: Etter drapet ble det lagt ned bilder og blomster ved åstedet i Fredensborgveien der svenske Jonna Rask. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix
DREPT: Etter drapet ble det lagt ned bilder og blomster ved åstedet i Fredensborgveien der svenske Jonna Rask. Foto: Marianne Løvland / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Rettssaken mot de to mennene som er tiltalt for å ha  drept svenske Jonna Rask (26) 30. april i fjor, startet i Oslo tingrett i dag. Ytterligere to menn er tiltalt for medvirkning til ran med døden til følge.

Den hovedtiltalte 29 år gamle svensk-brasilianeren innrømmet i retten i dag delvis straffskyld. Den 21 år gamle norske mannen som påtalemyndigheten mener hadde mulighet til å gripe inn og stoppe drapet nekter straffskyld. Alle de fire tiltalte erkjenner delvis straffskyld for grovt ran. Mennen var utstyrt med øks, brekkjern og kniv, og en av de tiltalte har tidligere forklart at de skulle «hente penger» i leiligheten. De fikk med seg 600 kr og en Playstation. 

- Kom direkt, nu, nu, nu! Aktor Inga Bejer Engh spilte i retten i dag av to nødsamtaler: Én svært kort fra Jonna Rask selv, og én lenger fra en livredd og sjokkert nabo. Den første samtalen kom inn fra Rask omtrent kl. 01.20. Først er det i store trekk bare mulig å høre bråk. En kan så høre Rask si:

- Fredensborgveien 14. Kom direkt, nu, nu, nu!Det er et voldsomt støy i bakgrunnen, og samtalen settes over fra Oslo-politiets sentralbord til operasjonssentralen, som presenterer seg med «politiets nødtelefon»:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer