ETTERFORSKES: I denne gullfargede Honda-bilen kjempet 16-åringen for livet. Nødsamtalene er nå gjenstand for etterforskning. Video: CNN Vis mer

16-åring døde på mystisk vis:

Nødsamtalene ryster USA: - Hjelp, hjelp, hjelp, hjelp

Ble funnet død av sin egen far.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tirsdag fant en far i Cincinnati i delstaten Ohio sønnen sin død i deres egen familiebil. Det skjedde timer etter at 16-åringen selv hadde ringt nødnummeret to ganger og skreket etter hjelp i flere minutter.

På mystisk vis skal han ha blitt kvalt i familiens egen Honda Odyssey 2004-modell. Gutten var på vei til en tenniskamp, og familien ble bekymret da han ikke ga lyd fra seg på flere timer.

Nå viser det seg at han sannsynligvis kjempet sitt livs kamp på en parkeringsplass på det aktuelle tidspunktet.

Mystisk

Ifølge politikilder lokalavisa Cincinnati Enquire har snakket med, skal 16-åringen mest sannsynlig ha bøyd seg over bilens bakerste rad med seter, for å strekke seg etter tennisutstyret sitt, da raden skal ha flippet ham rundt og satt ham i en posisjon hvor han ikke klarte å puste.

På sensasjonelt vis skal han likevel ha klart å ringe nødnummeret, uten at nødetatene klarte å redde ham.

Dramatiske samtaler

Flere amerikanske medier, blant annet ABC News, Washington Post og CNN, har fått tilgang på de dramatiske nødsamtalene. Ingen av dem har valgt å publisere opptakene, på grunn av at de oppfattes som for rystende.

Den første samtalen skal ikke ha vart så lenge, men likevel ha vært veldig dramatisk.

- Hjelp, hjelp, hjelp, hjelp, skal han ha sagt før han skrek ut et siste «hjelp».

Ifølge Washington Post virker det på lydsporet som om 16-åringen sliter med å puste, og at han innimellom higer etter luft mellom ordene.

På spørsmål om hvor han befant seg, skal han ved flere anledninger ha ropt at han er ved «Seven Hills», som er privatskolen han gikk på.

- Jeg kan ikke høre deg. Jeg er desperat etter hjelp, jeg kommer til å dø her, sier han i opptaket. I tillegg kan man ifølge Washington Post høre bankelyder i bakgrunnen.

Så skal han ha klart å rope etter hjelp en siste gang, før samtalen plutselig ble avbrutt.

Video originally published on dagbladet.no/dbtv.no on 14.03.2013 BLE HELT: Politimannen Zac McDowell reddet livet til en 18 år gammel mann da han hentet ham ut fra en brennende bil. Video: Urbandale Police Department Vis mer

- Skrek etter hjelp

Torsdag annonserte den lokale politisjefen, Eliot Isaac, at de vil gjennomføre en intern etterforskning av alle som var involvert i de to nødsamtalene i forkant av dødsfallet.

- Denne unge mannen skrek etter hjelp. Vi var ikke i stand til å viderebringe den informasjonen til politienheten på stedet, og vi må finne ut hvorfor, sa han på en pressekonferanse.

Politisøk

Fem minutter etter den første samtalen, var en politipatrulje til stede på parkeringsplassen utenfor skolen uten å klare å finne ham. Politiet selv forklarer det med at de ikke hadde nok informasjon på det aktuelle tidspunktet.

De ansatte ved nødsentralen og politibetjentene skal ifølge CNN ha gitt uttrykk for at de sjekket flere biler på stedet, og at det var svært vanskelig å forstå hva 16-åringen sa i den første nødsamtalen.

Søket skal ha vart i omtrent elleve minutter, og to minutter før det ble avsluttet skal han ha klart å ringe nødnummeret på nytt.

Siste samtale

- Dette er ikke en spøk, gjentok han to ganger. - Jeg er sitter fast i en gullfarget Honda Odyssey.

Også denne gangen kan man høre bankelyder i bakgrunnen.

- Jeg har sannsynligvis ikke så mye tid igjen. Om jeg dør: Fortell moren min at jeg er glad i henne, sier han.

Helt til slutt bønnfaller han nødetatene om å sende politiet for å hjelpe ham. Omtrent seks timer seinere skal faren ha funnet ham bevisstløs, før han seinere ble erklært død.

- Ekstremt tragisk

«Han døde av oksygenmangel etter trykk mot brystet», heter det i obduksjonsrapporten. Politiet etterforsker saken som en ulykke, og informerer om at det ikke var noe som tydet på at 16-åringen var beruset.

- Dette er en ekstremt tragisk hendelse, og vi sender familien våre dypeste kondolanser, sa Isaac på pressekonferansen torsdag.

Han fortalte at på grunn av at det virket som om det var avstand mellom innringer og telefonen, var det vanskelig for de ansatte ved nødsentralen å oppfatte hva han sa. Den konstante bankingen i bakgrunnen skal også ha bidratt til å gjøre det vanskelig å forstå.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer