Nødsender kan være årsak til Dreamliner-brann

- Bør settes på bakken, sier britiske luftfartsmyndigheter.

BRANN:  Brannvesenet på Heathrow flyplass måtte 12 juli rykke ut til en brann i en Boeing 787 Dreamliner. Foto:  REUTERS / NTB Scanpix
BRANN: Brannvesenet på Heathrow flyplass måtte 12 juli rykke ut til en brann i en Boeing 787 Dreamliner. Foto: REUTERS / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den britiske flyhavarikommisjonen anbefaler at nødsendere i alle fly av typen Boeing 787 Dreamliner slås av i påvente av ytterligere undersøkelser.

Flyhavarikommisjonen undersøker hva som skjedde da et 787-fly begynte å brenne mens det sto parkert på Heathrow i London i forrige uke.

Mistanken er rettet mot en nødsender fra Honeywell International. Men ifølge etterforskerne er det fortsatt uklart om brannen startet i batteriene i senderen, eller om den var forårsaket av for eksempel en kortslutning.

Ifølge Boeing er det en enkel sak å fjerne nødsenderne.

- Det tar én time, sier pressetalsmann Marc Birtel. Han understreker samtidig at nødsenderne ikke er nødvendig utstyr i flyene. Formålet med senderen er å varsle redningsmannskaper om hvor flyet er, ved eventuelle ulykker.

Boeing måtte tidligere i år sette hele Dreamliner-flåten på bakken på grunn av problemer med batterier som viste seg å være brannfarlige.

(NTB)