Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nødsentralen la på - Lina drept

Ringte 911, men ingen hørte hva hun prøvde å fortelle.

RYSTENDE: Nye detaljer har kommet fram om det rystende drapet på legen Lina Bolanos. Foto: Garyfallia Pagonis / AP / NTB Scanpix
RYSTENDE: Nye detaljer har kommet fram om det rystende drapet på legen Lina Bolanos. Foto: Garyfallia Pagonis / AP / NTB Scanpix Vis mer

Mer enn to år etter dobbeltdrapet på den amerikanske legeparet Lina Bolanos og Richard Field, kommer det nye og rystende detaljer fram. CNN omtaler nå rettssaken, hvor Bampumim Teixeira står tiltalt for drapene i parets luksusleilighet i Boston.

Ifølge kanalen ble det i retten avspilt et lydopptak fra Bolanos' telefonsamtale med nødsentralen samme dag som hun ble drept. I opptaket kommer det fram at stemmen til kvinnen ble oppfattet som så lav, at det ikke var mulig å høre hva hun sa.

Personen ved sentralen valgte derfor å legge på.

- Field ble funnet drept og med hendene i håndjern på ryggen. Bolanos ble funnet med flere stikksår i halsen, sa aktor John Pappas i retten.

«De drepte min kone»

Ifølge CNN nekter Teixeira straffskyld for drapene. Han jobbet selv en kort periode som vakt ved bygningen hvor legeparet bodde i 11. etasje.

- Det finnes ingen bevis for at han brøt seg inn og drepte dem. Og det er fordi han ikke gjorde det, fulgte Teixeiras forsvarer opp.

Ifølge politiet som pågrep tiltalte, fortalte han rett etter å ha blitt tatt at det lå lik i leiligheten. Han skal også ha sagt «de drepte min kone. Dere kommer til å dø.»

SKJULT MELDING: Innringeren sa hun ville bestille pizza da hun ringte nødnummeret. Heldigvis forstod politiet hva hun egentlig mente. Video: CNN Vis mer

Feiltolket meldinger

Den misforståtte telefonsamtalen var imidlertid ikke den eneste advarselen om det dramatiske som var i ferd med å skje. I retten har også en venn av Field vitnet. Han mottok flere tekstmeldinger fra legen, bare kort tid før drapet skjedde.

- Jeg ble først forvirret. Jeg skjønte ikke hva meldingen betydde, fortalte Matthias Heidenreich da han forklarte seg som vitne i rettssaken.

Ifølge Boston Herald mottok han en rekke korte meldinger. I disse sto det blant annet «ring 111», «mann med pistol», «i leiligheten» og «alvorlig». Heidenreich skal ha svart på meldingene, uten å ha fått noen tilbakemelding fra sin venn.

Ifølge politiet var det en person ikledd hansker og en hettejakke som sneik seg inn i bygningen omkring klokka 16 ettermiddagen legeparet ble drept. Bolanos kom selv hjem omkring klokka 17, mens Field ankom halvannen time etter sin samboer.

Først klokka 20.30 samme kveld ble politiet kontaktet. Det var da Heidenreich som ringte og sa han var bekymret for sin venn etter å ikke ha fått svar på meldingene.

BODYBUILDER: 82 år gamle Willie Murphy tok saken i egne hender da en inntrenger tok seg inn i huset hennes. Video: CNN. Reporter: Jostein Sletten / Dagbladet TV Vis mer

- Lurte seg rundt

Ifølge assisterende statsadvokat John Pappas, ventet tiltalte lenge på at den riktige anledningen til å snike seg inn i bygningen. Selv nekter tiltalte for drapet.

- Han lette, ventet og lurte seg rundt både på forsida og baksida av bygningen - bare for å finne muligheten til å komme seg inn, sa Pappas i sitt innledningsforedrag i retten.

Tiltaltes forsvarer, advokat Steven Sack, mener på sin side at det er ikke finnes bevis som støtter Pappas' teori.

- Det er ingen video, ingen lydopptak, ingen tekniske bevis eller troverdige bevis som tilsier at min klient brøt seg inn i hjemmet til Lina Bolanos og Richard Field, og drepte dem. Og det er fordi han ikke gjorde det, sa Sack.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media