Nødsignal fra båt på Middelhavet: 300 personer om bord

Opplyser Den internasjonale flyktningorganisasjonen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Over 300 mennesker er om bord i en synkende båt som har sendt nødsignal i nærheten av den greske ferieøya Rhodos i Middelhavet.

Flere av flyktningene om bord i båten skal ha klart å svømme til land, men kroppene til et barn, en kvinne og en mann skal ha blitt hentet opp av vannet.

I SJØEN: Kvinner, barn og menn klamrer seg fast til båtdeler i havet utenfor den greske ferieøya Rhodos. Foto: EPA/LOUKAS MASTIS/NTB Scanpix
I SJØEN: Kvinner, barn og menn klamrer seg fast til båtdeler i havet utenfor den greske ferieøya Rhodos. Foto: EPA/LOUKAS MASTIS/NTB Scanpix Vis mer

Det er snakk om tre forskjellige båter som er i nød, ifølge Virginia Gazette. Da nødanropet kom til den internasjonale flykningorganisasjonen IOM i Roma, skal innringeren ha sagt at det var om lag 300 personer i hans båt.

Han sa samtidig at om lag 20 mennesker har mistet livet, og at båten synker. Ifølge Virginia Gazette er tre personer så langt bekreftet døde.

HUNDREVIS: Innringeren skal ha sagt at om lag 20 mennesker er omkommet, og at det var 300 mennesker om bord i båten han var i, da den begynte å synke. Foto; EPA/LOUKAS MASTIS/NTB Scanpix
HUNDREVIS: Innringeren skal ha sagt at om lag 20 mennesker er omkommet, og at det var 300 mennesker om bord i båten han var i, da den begynte å synke. Foto; EPA/LOUKAS MASTIS/NTB Scanpix Vis mer

Dramatiske bilder fra redningsaksjonen viser barn og voksne som klamrer seg fast til deler av en ødelagt båt. Bildene hos den greske avisa Rodiaki viser fartøy som alle ligger nær land.

Hendelsen skjer bare dager etter at minst 700 mennesker i helga døde i et forsøk på å nå Europa. Tallet druknede mennesker er antagelig høyere, og blir stadig et vanligere syn i Middelhavet.

KAOTISK: Flere hundre mennesker skal være innblandet i hendelsen. Foto: EPA/LOUKAS MASTIS / NTB Scanpix
KAOTISK: Flere hundre mennesker skal være innblandet i hendelsen. Foto: EPA/LOUKAS MASTIS / NTB Scanpix Vis mer

Dagbladet kommer med mer.