Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nødsignal fra F-16, landet trygt i Bodø

Piloten fikk indikatorfeil på hjula.

NØDETATENE KLARE: Nødetatene sto klare etter at F-16-fly sendte ut nødsignal etter å ha fått indikatorfeil på landingshjula. Flyet landet trygt etter en halvtime i lufta. Foto: Nicolai Eriksen / Bodø Nu
NØDETATENE KLARE: Nødetatene sto klare etter at F-16-fly sendte ut nødsignal etter å ha fått indikatorfeil på landingshjula. Flyet landet trygt etter en halvtime i lufta. Foto: Nicolai Eriksen / Bodø Nu Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nødetatene rykket ut til Bodø lufthavn etter mayday-signal fra et F-16-fly i kveld, opplyser brannvesenet i Bodø.

- Et F-16 som var på vei for landing har problemer med landingshjulene. De er fortsatt ute og flyr, sa redningsleder Tore Hongset ved Hovedredningssentralen i Nord-Norge til Dagbladet i 16-tida.

Nødetatene sto klare på bakken da flyet skulle til å lande. Cirka 16.10 landa flyet trygt og den mannlige piloten om bord var ok, opplyser Forsvaret til Dagbladet.

- I det flyet tok av fikk piloten en indikatorfeil på hjula, sier talsmann Ivar Moen ved Forsvarets operative hovedkvarter til Dagbladet.

Flyet hadde hjula ute da det landa og man skal nå finne ut av hvorfor F-16-maskinen med ett sete indikerte annerledes. Ifølge Bodø Nu foreløp landinga helt udramatisk.

- Det landa helt trygt og vi ivaretar nå piloten, sier Moen.

Flyet sirklet over Bodø i cirka en halvtime for å brenne av drivstoff slik at landinga skulle være enklere.

- Piloten skulle egentlig ut på et helt vanlig treningsoppdrag, sier Moen, uten at han ønsker å avsløre flere detaljer enn dette.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media