Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nødsignaler fra skip med flere hundre flyktninger

Gresk kystvakt aksjonerer utenfor Korfu.

HER ER SKIPET:  Skipet som nødsignalene er sendt fra, er dette moldovisk-registrerte skipet Blue Sky M. Arkivbildet er hentet fra: Vesselfinder.com
HER ER SKIPET: Skipet som nødsignalene er sendt fra, er dette moldovisk-registrerte skipet Blue Sky M. Arkivbildet er hentet fra: Vesselfinder.com Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Et nytt skipsdrama er under utvikling utenfor den greske øya Korfu bare to døgn etter brannen i bilferja «Norman Atlantic».

Ifølge den greske, statlige tv-kanalen er det sendt ut nødsignaler fra et skip, som seinere er identifisert som et lasteskip under Moldova-flagg.

Den greske tv-kanalen melder at det er 700 flyktninger om bord, flere fryktes å være bevæpnet.

- Vi har informasjon om at det er båtflyktninger ombord. Båten har seilt fra Korfu, opplyser greske skipsfartsmyndigheter ifølge gresk tv.

NTB melder nå at båten skal ha tatt en skarp sving i retning Italia.

Sender ut marineskip Hellas sender nå et marineskip og et helikopter for å lokalisere skipet som antas å være lastet med hundrevis av flyktninger, melder nyhetsbyrået Ap og Mashable.

Skipsnettstedet Vesselfinder har registrert at «Blue Sky M.» Fartøyet hadde kurs for havnebyen Rijeka i Krooatia.

Greske myndigheter sier at de er varslet av én av passasjerene ombord på båten.

Usikkert antall Det er usikkert hvor mange flyktninger som er ombord. Den greske tv-kanalen melder 700, mens andre kilder i Hellas forteller om 400 mennesker. Ap skriver 600 personer ombord.

En offisiell talsmann for det greske skipsfartsdepartementet sier ifølge Reuters at det er mistanke om «ulovlige innvandrere» om bord.

En fregatt fra Hellas' sjøforsvar, et kystvaktfartøy og et helikopter er på vei til Moldova-skipet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media