Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nødstrømgenerator - det nye statussymbolet

Lys i mørket for flytrafikken: SAS landet i Washington D.C. tirsdag kveld.

 STØRST GENERATOR:  Den største nødstrømgeneratoren skilte klinten fra hveten på Manhattan natt til tirsdag. FOTO: Eduardo Munoz, REUTERS / NTB SCANPIX.
STØRST GENERATOR: Den største nødstrømgeneratoren skilte klinten fra hveten på Manhattan natt til tirsdag. FOTO: Eduardo Munoz, REUTERS / NTB SCANPIX. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I løpet av et dramatisk uværsdøgn dukket et nytt statussymbol opp på nattehimmelen over Manhattans finansdistrikt.

En bekmørk natt der stormen Sandy hadde sitt grep om New York, var det en eneste bygning som skinte i mørket.

Stikkord er en strømgenerator, og det var det internasjonale finanskonsernet Goldman Sachs som hadde sikret seg den største.

Der var Manhattans eneste lysfontene. Med beskjedne 228 meter over bakken, er Goldman Sachs Headquarters ingen sjiraff i landskapet på normale dager og netter.

Representanter for ledelsen sa tirsdag kveld norsk tid at mange av de ansatte ville være tilbake på jobb igjen allerede onsdag.

Fire nye strømløse døgn Over fem millioner mennesker på og nær den nordlige delen av østkysten var fortsatt uten strøm tirsdag kveld.

Innbyggere på nedre Manhattan må belage seg på strømbrudd i opptil fire dager, opplyser kraftselskapet Consolidated Edison. Selskapet har begynt reparasjonene av New Yorks strømnett etter at uværet Sandy rammet New York mandag.
Etter 16 000 kanselleringer på flyplassene rundt New York siden søndag, kom det første lyspunktet for den internasjonale flytrafikken til området i kveld.

Washington D.C. i gang - Ved 22-tiden landet vårt første fly fra København på flyplassen i Washington D.C. Det betyr at det er mulighet for å komme direkte fra Skandinavia via Washington og fly til New York for de som absolutt må dit raskt, sier pressekontakt Tormod Sandstø i SAS til Dagbladet.

Her er informasjonen SAS har lagt ut til og med 31. oktober til passasjerer som hadde planlagt å reise mellom Skandinvia og New York-området.

Seint tirsdag kveld var det ingen signaler om når de tre internasjonale flyplassene rundt New York - JFK, La Guardia og Newark  - kan åpne igjen.

Torsdag fra Gardermoen Det første SAS-flyet fra Kastrup til Newark onsdag formiddag var ennå ikke kansellert nærmere midnatt natt til torsdag.

SAS har ingen direktefly fra Gardermoen til Newark på tirsdager og onsdager, og der dermed sluppet kanselleringer fra Oslo Lufthavn.

Torsdag skal første utgående SAS-fly etter planen fra fly over Atlanteren fra Gardermoen til Newark.

 FØR OG UNDER FRANKENSTORM:  Øverst utsikten mot Manhattan natt til 1. oktober fra samme sted og til samme tid som under - natt til 30. oktober. FOTO: Gary Hershorn og Eduardo Munoz , REUTERS / NTB SCANPIX.
FØR OG UNDER FRANKENSTORM: Øverst utsikten mot Manhattan natt til 1. oktober fra samme sted og til samme tid som under - natt til 30. oktober. FOTO: Gary Hershorn og Eduardo Munoz , REUTERS / NTB SCANPIX. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media