Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nødtelefonen nede i flere kommuner i Sør-Trøndelag

Stormen «Ivar» har ført til brudd i telenettet.

HERJET Dette bildet er tatt på Frøya torsdag ettermiddag. Uværet har medført at mange husstander er uten strøm og telenettet er også nede i flere stedet i Sør-Trøndelag, og Frøya er en av kommunene som er rammet. 
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
HERJET Dette bildet er tatt på Frøya torsdag ettermiddag. Uværet har medført at mange husstander er uten strøm og telenettet er også nede i flere stedet i Sør-Trøndelag, og Frøya er en av kommunene som er rammet. Foto: Ned Alley / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

— Vi begynte å få inn feilmeldinger rundt klokka 23 torsdag kveld, og telenettet har nå vært veldig ustabilt over tid. Det har vært litt av og på, sier operasjonsleder Solfrid Lægdheim i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB i 3-tiden natt til fredag.

Folk som har problemer med å ringe 113 fra fasttelefon og mobiltelefon, bes møte opp på nærmeste ambulansestasjon eller helsesenter/sykehjem hvis det haster, opplyser St. Olavs hospital natt til fredag. Sør-Trøndelag politidistrikt opplyser at også lokale lensmannskontorer kan oppsøkes ved behov.

Problemene i telenettet rammer også nødnumrene 112 og 110. Mannskaper fra Telenor jobber på spreng med å få telenettet opp igjen.

Stormen «Ivar» Ifølge Lægdheim er bruddet i telenettet forårsaket av stormen som har herjet Nordvestlandet og Trøndelag torsdag kveld. — Dette har sammenheng med stormen «Ivar» som har rast i kveld.

Noen områder er bare fasttelefonen borte, andre steder er både fasttelefonnettet og mobilnettet rammet, sier operasjonslederen.

— Utfordringen kan være at folk som trenger hjelp, ikke kommer gjennom på nødnummeret. Da anmoder vi folk om å ta seg til det lokale lensmannskontoret eller den lokale helsestasjonen eller sykehus. Foreløpig har vi ikke fått inn melding om at noen har fått problemer som følge av at telenettet er nede, sier operasjonsleder Lægdheim.

Redningssentral Det er nå etablert en lokal redningssentral i Trondheim med representanter fra alle nødetatene.

— Representanter for både brann, politi, helsevesen og Fylkesmannen er samlet for å løse problemene som måtte oppstå i fellesskap, sier Lægdheim. Det er også etablert beredskap på lensmannskontorene i de berørte kommunene.

St. Olavs hospital opplyser at det natt til fredag er varierende kontakt med de kommunene som er rammet av bruddet i telenettet.

Utfordringene betegnes som ekstra store i kommunene Frøya, Hitra, Hemne, Oppdal, Rindal og Røros. AMK-sentralen i Trondheim har natt til fredag kontakt med ambulansestasjonene, men får ikke kontakt på andre telefonnumre i de aktuelle kommunene, opplyser St. Olavs hospital.

(NTB)