Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Nødutgang stengt

Mens det brant og røyken spredte seg oppover i huset, ble rundt 50 ansatte i Posten i Oslo stående fast i en halvtime i en mørklagt branntrapp. Årsak: Nødutgangen var stengt!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Det var helt fryktelig. Døren ut fra nødutgangen var låst, og vi kom oss ingen vei. Vi visste heller ikke hvor i bygget det brant. Lyset gikk, og vi så ingen ting. Først etter en halvtime kom vi oss ut gjennom en annen utgang, forteller Mona Hval, Miroslava Birkelid og Brit Bjørling, alle ansatt på brevavdelingen i Posten i Oslo.

Lyset gikk

Andre ansatte klaget på at lyset forsvant i de nederste etasjene på høyblokka, noen som vanskeliggjorde evakueringen.

- Vi kommer til å gjennomgå det som skjedde, sier pressetalskvinne Line Fredriksen i Posten. I går kveld hadde ikke hun full oversikt over hendelsen.

- Vi skal undersøke grunnlaget for at nødutgangen var stengt, sier operativ utleder ved krimvakta i Oslo, Lasse Sørstrøm.

Da brannen oppsto i transformatorstasjonen i første etasje på Postgirobygget, måtte alle de 350- 400 ansatte som var på jobb i høy- og lavblokka evakueres. Det brant nemlig i ledningsnettet, og brannen utviklet giftig røyk som steg oppover i bygget.

- Engstelige

Det toppmoderne alarmanlegget sendte ut melding om full evakuering. Men de ansatte hadde problemer med å oppfatte beskjedene som ble gitt.

- Jeg var redd jeg skulle besvime. Jeg var også redd for å snuble og falle over andre. Det var helt mørkt i branntrappa, og da vi oppdaget at døra ut var stengt, ble vi veldig engstelige, forteller Rune Thorstensen.

- Det som skjedde i kveld vil få et etterspill. Vi kommer til å kreve en god del endringer i rutinene. Spesielt varslingssystemet fungerte for dårlig, sier verneombud Pål Kristian Hansen.

EVAKUERT: Mellom 350 og 400 ansatte mått evakueres da det brant i Postgirobygget i går kveld.