- Nødvendig å svelge kameler

I går måtte Høyre svelge en kamel og utsette forslaget om midlertidige ansettelser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det var nødvendig å svelge den kamelen for å komme videre med budsjettarbeidet, sier Høyres finanspolitiske talsmann Jan Tore Sanner etter at regjeringen i går ga seg for press fra Arbeiderpartiet og la til side det kontroversielle forslaget om midlertidige ansettelser.

Dermed blir det budsjettforhandlinger mellom regjeringen og Ap i dag. Men prisen for regjeringen var høy. For Høyre ofret i går kveld ikke bare hjertesaken om midlertidig ansettelse.

Regjeringen vingeklippet i virkeligheten også den ansvarlige statsråd, arbeidsminister og en fra før av skadeskutt Victor Norman.

Ap hadde før budsjettforhandlingene startet i går kveld satt som ufravikelig betingelse at forslaget om midlertidig ansettelse måtte ut av budsjettet. Forslaget åpner for at bedrifter skal kunne ansette folk midlertidig, med et dårligere oppsigelsesvern enn det som er normalt i Norge,

- Det er positivt at de til slutt skjønte at vi mente alvor, sier Ap{rsquo}s finanspolitiske talskvinne Hill-Marta Solberg.

- Vi er egentlig veldig moderate når vi krever at regjeringen går tilbake til normal behandling av denne saken. Vi hjelper de i regjeringen som er uenige med Victor Norman når vi fremmer dette kravet, sa Jens Stoltenberg før forhandlingsgjennombruddet seint i går kveld. Han sier at Ap ikke vil insistere på at det må flyttes 10,5 milliarder for at forlik skal oppnås:

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer