Nødvendig fornyelse

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Etter halvgått løp med et halvgodt politisk resultat var det behov for endringer og en ny giv i den rødgrønne regjeringen. Gårsdagens statsrådsskifter som først og fremst skyldes SVs dårlige valgresultat, kom likevel raskere og var mer omfattende enn det mange hadde ventet både mannskapsmessig, strukturelt og politisk. Hensikten er både å gjenreise SVs politiske profil på kunnskaps- og miljøpolitikken og å fornye og styrke regjeringen. Tida vil vise om det lykkes.

Delingen av kunnskapsdepartementet framstår som et fornuftig grep. Å skulle ha det politiske ansvaret for alt fra barnehager til doktorgrader og forskning viste seg å bli et altfor stort kontrollspenn for én og samme statsråd. Prioriteringen av høyere utdanning og forskning ble skadelidende. Den nye kunnskapsministeren, Bård Vegar Solhjell, som får ansvar for barnehager, grunnskolen og videregående skoler, har solid partibakgrunn og er en av SVs kronprinser. Han har ord på seg for å være både lyttende og ha strategiske evner, han får en mer håndterlig politisk portefølje og er ønsket velkommen av skolens egne.

Den nye statsråden for høyere utdanning og forskning, Tora Aasland, er en av SVs veteraner. Hun har representert partiet på Stortinget i flere perioder, har embetseksamen og forskererfaring og var nestleder i Mjøsutvalget for høyere utdanning. I sum er dette en bakgrunn som gjør at hun vil kunne framstå som troverdig og kompetent i universitets- og forskningsmiljøene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer