- Nødvendig med hjelpetiltak til sexkjøper

Vi trenger hjelpetiltak rettet mot menn som kjøper sex.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Reform har levert en høringsuttalelse til forslaget om et lovforbud mot kjøp av seksuelle tjenester. I høringsuttalelsen gir vi uttrykk for at vi er kritiske til kriminalisering av sexkjøp, og at et eventuelt lovforbud må følges ad av et behandlingstilbud for de som kjøper sex.

I høringsuttalelsen spilte vi inn til Justis- og politidepartementet at ”dersom man velger å innføre en kriminalisering av kjøp av seksuelle tjenester, vil dette øke behovet for hjelpetiltak rettet mot personer som i dag opplever seg å stå i en avhengighetssituasjon av slike tjenester. Slike hjelpetjenester bør, dersom en kriminalisering gjennomføres, få status som kriminalitetsforebyggende arbeid og prioriteres deretter. Modeller for og erfaringer med arbeid rettet mot sexkjøpere i en avhengighetssituasjon kan hentes fra tidligere kunderettede prosjekter i Norge og fra pågående prosjekter i våre naboland”.

Her finner du hele høringsuttalelsen

Reform mener at en eventuell kriminalisering ikke må ta fokus bort fra de sosiale tiltakene rettet mot prostitusjonsarenaen og ofre for menneskehandel. Tiltakene må heller bli flere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer