Japan

- Nødvendig og passende med høye hæler på jobb

Japans arbeidsminister svarer #KuToo-kampanjen.

PROTESTERER: Yumi Ishikawa startet underskriftskampanjen mot høye hæler på jobb. Her under en pressekonferanse i juni. Foto: AFP/ Charly Triballeau
PROTESTERER: Yumi Ishikawa startet underskriftskampanjen mot høye hæler på jobb. Her under en pressekonferanse i juni. Foto: AFP/ Charly Triballeau Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mer enn 19 000 japanere har underskrevet en kampanje som vil fjerne kravet om at kvinner må bruke høye hæler på jobb. Underskriftskampanjen ble startet av skuespiller og skribent Yumi Ishikawa (32) etter at hun tvitret om å bli pålagt dette tidligere i år, skriver CNN.

I twitter-meldingene brukte Ishikawa emneknaggen #KuToo. Dette er et nikk til den internasjonale #Metoo-kampanjen mot seksuell trakassering, og et ordspill av de japanske ordene Kutso (sko) og Kutsuu (smerte).

- Det handler om kjønnsdiskriminering. Det er holdningen om at utseende er viktigere for kvinner enn menn på jobb, sier Ishikawa til Associated Press (AP) onsdag denne uka.

- Passende

Om tilhengerne av #KuToo-kampanjen får gjennomslag for kravene sine er usikkert. Takumi Nemoto, Japans helse, arbeid og velferdferdsminister, forsvarer nemlig krav om høye hæler på jobb.

- Det er sosialt akseptert at dette er passende og nødvendig på arbeidsplassen, sier han da han ble bedt om å kommentere underskriftskampanjen på onsdag, melder The Guardian.

Vil ha mer bevissthet

Ishikawa håper hun kan få motedesignere til å lage mer komfortable sko som også kan brukes i formelle anledninger. Hun anser #KuToo-bevegelsen som en måte å skape mer bevissthet rundt kjønnsdiskriminering.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer